Huurdersbelangenvereniging Compaen zoekt bestuursleden

Het tekort aan vrijwilligers is bij vele verenigingen een crime. Ook HBVC, Huurdersbelangenvereniging Compaen heeft moeite om de bestuursfuncties in te vullen. Wegens ziekte van een van de bestuursleden wordt het bestuur momenteel bemand door twee bestuursleden. Deze zouden graag uitbreiding van het aantal bestuursleden zien.

Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering in Wijkhuis De Geseldonk was dit een van de onderwerpen die ter sprake kwamen. Er heeft zich tijdens de vergadering een nieuwe kandidaat gemeld: Peter van Melis heeft bestuurlijke ervaring en wil het bestuur komen versterken.

Het bestuur legde uit dat zij ervaart dat zij een steeds grotere rol speelt in de gesprekken met de woningbouwvereniging en de gemeente. Hiermee kunnen ze ook een grotere rol spelen in het verdedigen van de belangen van de huurders en krijgen zij meer inbreng.

Door alle perikelen rondom het zieke bestuurslid en alle extra werkzaamheden voor de andere twee bestuursleden was het financieel verslag per abuis niet beschikbaar. Wel was de kascommissie aanwezig, die vertelde dat alles klopte.

Er werden twee nieuwe leden gekozen voor de kaskommissie en een reservelid.

Het bestuur legde uit dat ze heel veel positieve resultaten verwacht van de wijkgesprekken met de wijkbewoners. Daarna werd er een discussie op gang gebracht: het bestuur wilde van de vereniging een stichting maken, maar heeft daar de toestemming van de leden voor nodig. Na de voors en tegens te hebben uitgesproken besloten de aanwezige leden dat ze niet wenste in te gaan op het verzoek en dat de huurdersbelangen moeten worden verdedigd door een vereniging met leden.

Tijdens de rondvraag werd aangegeven dat het er erg rommelig aan toe gaat. Begrijpelijkerwijze kan dit te wijten zijn aan het gebrek aan meer bestuursleden. Ook de mail blijkt niet te werken, dus e-mails worden niet beantwoord, maar hierop hoopt het bestuur snel een oplossing te krijgen.

Huurt u van woningbouwvereniging Compaen en hebt u belangstelling voor een bestuursfunctie binnen de huurdersbelangenvereniging (ongeveer 8 uurtjes per maand)  neem dan contact op met het bestuur via tel 06-16920669.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *