“Huurders, bel alleen bij spoed”

In heel Nederland worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook de woningcorporaties in de gemeenten binnen Metropoolregio Eindhoven (MRE) nemen hierin hun verantwoordelijkheid. Zij nemen maatregelen om het aantal contactmomenten zo klein mogelijk te houden. Ook Helmondse verhuurders vallen hieronder.

De dertien woningcorporaties in de MRE bezitten ruim 100.000 woningen en bieden 250.000 inwoners met een kleinere beurs of met een zorg- en begeleidingsvraag een betaalbaar thuis. Die positie brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. Hun basisdienstverlening gaat door, maar op een andere manier. Dit heeft gevolgen voor de huurder. Kantoorbezoek wordt tot een minimum beperkt. Dat betekent dat de deuren van kantoren gesloten zijn voor bezoekers zonder afspraak. De corporaties handelen bewonersvragen zoveel mogelijk telefonisch en per mail af. Gevraagd wordt om alleen te bellen als het spoed heeft.  Werkzaamheden kunnen wellicht ook langer duren dan normaal.

Alleen spoedreparaties

Voorlopig worden alleen spoedreparaties uitgevoerd zoals bijvoorbeeld gas- en waterlekkages, brand en liftstoringen. Daarvoor is elke woningcorporatie zeven dagen in de week 24 uur per dag bereikbaar. “Voorwaarde is wel dat geen van betreffende bewoners die de storing hebben, hoest, verkouden is of koorts heeft”, aldus een woordvoerder van de gezamenlijke woningcorporaties. “Dat soort situaties worden wel opgelost. In overleg met RIVM en GGD worden er dan passende maatregelen genomen, voor we naar binnen gaan”, aldus een woordvoerder.

Ruimte

Bewoners worden gevraagd om de vakman ruimte te geven om de werkzaamheden uit te voeren. “Blijf op afstand. Bij voorkeur in een andere kamer.” Ook nieuwe huurders gaan iets merken van deze tijdelijke aangepaste regels. Deze kan de woning pas bezichtigen, als de oude bewoner al vertrokken is.

Ook in Helmond

In de 21 gemeenten van Metropoolregio Eindhoven zijn dertien woningcorporaties werkzaam: Bergopwaarts, Compaen, Goed Wonen Gemert, Helpt Elkander, Sint Trudo, ‘thuis, Volksbelang, woCom, Woningbelang, Woonbedrijf, Wooninc., Woonpartners en De Zaligheden.

Huurders met vragen vinden meer informatie op de website van hun lokale woningcorporatie.

Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 E-mail: 
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *