Turnsters HT’35 bij Nederlands Kampioenschap damesturnen

Turnsters HT’35 bij Nederlands Kampioenschap damesturnen

Zaterdag 18 mei stond in Vianen de meerkampfinale op het programma tijdens de Nederlands Kampioenschappen.. De beste 36 per categorie turnen om de titel Nederlands Kampioen 2019.

ht35 Sophie, Lieke, MaudSophie Meulendijks (jeugd-2) kwam vandaag het dichtst bij, zij turnde het hoogste punt op sprong en met ruim 45 punten eindigde ze net buiten de top-10. Een mooie elfde plaats voor Sophie.

Teamgenootje Maud van Aerle eindigde als 32e.

Lieke Crone (jeugd-1) wist zich ondanks een eerdere blessure ook knap te plaatsen voor deze finale. Met een 35e plaats besluit zij het seizoen 2018-2019.

 

Zondags vonden de NK toestelfinales plaats.

Ook hier kwam Sophie in actie, namelijk op het onderdeel sprong. Vandaag eindigde ze als 8e.

Indy Kwee (jeugd-2) had zich geplaatst voor de toestelfinale van brug. Helaas miste ze op 0,05 het podium, een vierde plaats voor Indy.
Komend weekend opnieuw Nederlands Kampioenschappen; ditmaal in Duiven voor de hogere divisie 2 turnsters. Namens HT’35 maar liefst 5 turnsters in de meerkampfinales en zondags nog 5 NK toestelfinale plaatsen.
In Alkmaar vindt het Nederlands Kampioenschap heren plaats, Philip van Bommel heeft zich geplaatst voor de toestelfinale sprong en is reserve op brug. Stan Classens turnt de toestelfinale ringen.

Ook vinden er zaterdag districtsfinales in Cuijk plaats, de beste turnsters uit Brabant, Zeeland en Limburg strijden in divisie 4 en 5 (bovenbouw) voor het kampioenschap aldaar. Ook hier is HT’35 ruim vertegenwoordigd, in alle categorieën zelfs.
Zondag worden er nog clubteamwedstrijden geturnd, teams van maximaal 5 turnsters strijden ditmaal als team voor de medailles. Drie teams D2 en drie teams D3 (onderbouw) zullen hieraan deelnemen.

Turnvereniging HT35

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Turnvereniging HT'35

De van oorsprong Houtse Turnvereniging werd in 1935 opgericht voor jongens en heren. Vanaf 1946 werd hieraan een damesafdeling toegevoegd. Tot de jaren '60 werden er op turngebied vele goede resultaten behaald bij zowel de dames als de heren.Tegenwoordig geven de vele trainers en trainsters les in verschillende gymzalen in Helmond: in de wijken Mierlo-Hout, (2 plaatsen) Stiphout, Brandevoort en Rijpelberg en draait HT'35 mee aan de wedstrijd top van de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *