Max van Abbe is zaterdagavond 10 november bekend gemaakt als de 57e Prins van de Houtse Kluppels…

….en zwaait de scepter over het Kluppelrijk tijdens carnaval 2019. ‘Abraham’ Max is geboren op 12 maart 1968 in Stiphout en groeide op in Mierlo, in een gezin met vader Albert, moeder Carla en broer Eric. Max is al ruim 26 jaar samen met Janneke, en wonen met hun kinderen Julia (20), Mink (18) en Morris (13) in de Burgemeester Krollaan in Mierlo-Hout.

Max en Janneke hebben elkaar leren kennen in het uitgaansleven en zijn vervolgens gaan samenwonen. Nadat het stel naar Sterksel is verhuisd, begonnen zij een horecazaak: De Zoete Inval. Ook hebben Max en Janneke grandcafé Fort Knox in Heeze geopend. Toen hun dochter Julia werd geboren zijn zij naar Mierlo-Hout verhuisd, waar zij inmiddels al 21 jaar wonen. Met zijn compagnon en beste vriend Peter Schulte runt hij inmiddels al 20 jaar Chateau Parket, en een begrip in Helmond en omstreken. Dat bedrijf is gevestigd aan de Mierloseweg in Helmond en ontwerpt, adviseert en realiseert alles wat te maken heeft met houten vloeren, wandbekleding en trappen. Max en Peter hebben werk mogen verzorgen in heel veel bekende Helmondse gelegenheden, en zijn steeds vaker actief in landelijk bekende bedrijven zoals ING, PSV en L’Oreal.

De grootvader van Zijne Dorstlustige Hoogheid Max d’n 1e was de oprichter van de Karel I sigarenfabrieken, en een van de grootste werkgevers van Eindhoven in de eerste helft van de 20e eeuw. De overgrootvader van Max was de grondlegger voor het Van Abbemuseum in Eindhoven. Dat museum wordt heden ten dage nog steeds drukbezocht en geniet internationale bekendheid.

Max tennist ook, maar is eigenlijk vooral een goedweersporter. Alleen als de bar open is, is Max te porren voor een potje tennis vooraf. Max houdt van gezelligheid. Thuis is altijd de zoete inval. Hij houdt ervan om met familie en vrienden te borrelen, BBQ’en en vooral slap te zeveren. Dat maakt zijn dag goed. Ook voor de vrienden van de kinderen geldt hetzelfde: zij zijn altijd welkom. Een andere passie van Max ligt bij Amerikaanse auto’s. Hij gaat regelmatig off-road crossen en sleutelt zo nu en dan aan een auto.

Max omschrijft zichzelf niet als een échte Kluppel. Hoewel het misschien geen die-hard carnavalsvierder is van nature, is Max sinds enkele jaren verbonden aan onze vereniging als ambassadeur. Bovendien woont hij in een straat naast twee andere bekende Kluppels: Frits Smit en Jan Korbijn. Janneke is trouwe deelnemer aan de Houtse optocht. Met haar vriendinnengroep ‘Goud van ’t Hout’ vermaakt zij elk jaar het publiek met leuke creaties. De jongste zoon, Morris, is jarenlang lid geweest van de Klein Houtse Kluppelkes als raadslid, en vanaf dit jaar begeleidt hij zijn vader als lid van de prinsengarde. Een feest bouwen is Morris zeker toevertrouwd.

Max en Janneke waren zeer vereerd dat zij werden gevraagd om de Houtse gemeenschap tijdens carnaval 2019 voor te gaan als Prinselijk paar. Ze laten het lekker over zich heen komen, en hebben beloofd er samen met de kinderen van het begin tot eind van te gaan genieten. De Kluppels zijn op hun beurt trots om deze Prins te mogen presenteren met als motto:

‘Inne pot nat!’

houtse-kluppels-prinsen-2018-via-diow


Prins Vince d’n 1e: Prins van de Klein Houtse Kluppelkes

Vince Sleegers werd zondagmiddag 11 november in de Geseldonk gepresenteerd als 12e Prins van de Klein Houtse Kluppelkes. Vince is geboren op 11 januari 2007 en zit op de Antoon van Dijkschool, in de klas bij juf Lieke. Vince woont samen met vader Johnny, moeder Marloes en zusje Jill aan het Janssen en Fritsenplein. Vince is zeker geen onbekende van De Kluppels. Zijn vader was Prins in seizoen 2013-2014, en vanaf die tijd heeft hij de smaak te pakken als het gaat om carnaval vieren. Hij wil alles weten over de Houtse Kluppels en staat overal voorop! Vince kan nu al een groot verzamelaar van onderscheidingen worden genoemd: hij spaart ze allemaal.

Vince houdt wel van een feestje, net als de rest van de familie. Het liefst zingt hij op een groot podium. Met carnaval versiert hij het hele huis. Hij kijkt elk jaar uit naar de optochten, en kijkt op Youtube regelmatig naar carnavalsliedjes. Vince vindt het geweldig om met de dansmariekes, vorst en raad van elf van de Klein Houtse Kluppelkes op pad te gaan en andere carnavalsverenigingen te bezoeken. De Kluppelkes warming-up party is ook altijd een groot hoogtepunt, want dan komen alle jeugdverenigingen naar Mierlo-Hout toe. En om de hele dag op de been te blijven tijdens de carnavalsdagen eet Vince graag pannenkoeken en kipnuggets.

Onze jeugdprins is lid van tennisvereniging Carolus. Net als zijn vader zingt Vince ook graag. Eigenlijk zijn alle meezingers wel aan Vince besteedt: hij kent ze bijna allemaal van buiten, maar zijn favoriete nummer is ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht…’. En als de familie Sleegers niet in Helmond te vinden is, zetten ze de zaak op zijn kop op de camping De Heldense bossen.

Vince wordt het hele carnavalsseizoen bijgestaan door vorst Luuk. Hij leidt de boel dit seizoen in goede banen bij de Klein Houtse Kluppelkes. Luuk Slegers is 10 jaar en zoon van Riny (jubileumprins 55 jaar) en Jorinde, en heeft 1 zusje (Suus). Luuk zit op de Jorisschool en zit in de groep 6 bij juf Brigitte en juf Lieke. Ook voetbalt Luuk bij RKSV Mierlo-Hout in elftal JO 11-05. Andere hobby’s van Luuk zijn lego, treinen en de playstation. Luuk is ook groot fan van PSV. Het vieren van carnaval wordt al van jongs af aan met de paplepel ingegoten binnen de familie Slegers. Carnaval betekent hossen, springen en feesten. De mooiste carnavalsliedjes komen volgens Luuk absoluut van Snollebollekes. Het meest kijkt Luuk uit naar de optochten, want dat is een grote belevenis: met z’n allen op de wagen van de Klein Kluppelkes.

Jeugdprins Vince d’n 1e en vorst Luuk hopen op een keigezellig en onwijs gaaf carnavalsseizoen! Aan hen zal het niet liggen; samen gaan zij de Klein Houtse Kluppelkes fanatiek voor tijdens carnaval 2019. Zij hopen dat alle kinderen uit Mierlo-Hout samen met hen carnaval komen vieren.

Foto’s boven: Bron Houtse Kluppels
Fotogalerij onder: Afscheid van Prins Marcel en bekenmaking van Prins Max in de Hoftempel de Geseldonk op zaterdagavond 10 november (Foto’s Mario Coolen)
Zie ook de livestream van de prinsbekendmaking door Ryan Verhagen

 


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door De Houtse Kluppels

Carnaval organiseren voor iedereen in Mierlo-Hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *