De Houtse Kluppels presenteren: “Prins Anton d’n 2e”

Anton Kanzler is gepresenteerd als 58e Prins van de Houtse Kluppels en zwaait tijdens carnaval 2020 de scepter over het Kluppelrijk. Anton is geboren op 11 februari 1976 en groeide op in een gezin met vader Freddie (die veel mensen zullen kennen van de Grill-express), moeder Annie en zijn 3 zussen: Lea (zij is helaas veel te jong overleden), Christel en Anke. Jarenlang woonde het gezin in de Dolomieten en later in de Robijnstraat. Anton is op 21 januari 2004 getrouwd met Meggy, die hij in Café Plaza leerde kennen. Anton en Meggy wonen samen met hun kinderen Maud (13 jaar) en Sam (10 jaar) in de Mr. Rietkerklaan.

Na de Franklin Rooseveltschool vervolgde Anton zijn schoolcarrière aan de LTS, om vervolgens door te gaan met de MBO-opleiding industriële elektronica, waarna hij op het HBO een opleiding praktische bedrijfskunde gevolgd heeft. Nadat Anton 12 jaar gewerkt heeft bij NRE (Nutsbedrijven Regio Eindhoven), werkt Anton inmiddels alweer 8 jaar bij de gemeente Eindhoven, waar hij de beheerder is van alle elektrische installaties. Anton is dus eindverantwoordelijk voor alle lichtjes, kabeltjes en knopjes binnen ‘040’. Onze Prins is ook een groot fan van PSV, dus naast het feit dat hij er zeker voor zorgt dat tijdens carnaval alle verlichting in de kroegen werkt, wordt er speciaal aandacht besteed aan de verlichting in het stadion tijdens de wedstrijden. Meggy runt een eigen schoonheidssalon aan de Mierloseweg in Helmond, Inessensa. Met haar praktijk staat Meggy garant voor goede huidverzorging, ontspanning en innerlijke rust.

Het verenigingsleven is Anton en Meggy niet vreemd. Anton kennen we voornamelijk van Scouting Mierlo-Hout. Anton is al meer dan 20 jaar leiding. Na een korte tijd leiding van de Bevergroep te zijn geweest, is Anton overgestapt naar de Welpengroep, waarvan hij tot en met afgelopen zomer leiding was. Wie ooit zelf lid is geweest van scouting, weet dat de jongensgroep in de leeftijd van 7 tot 10 jaar het spel van Jungle Book naspeelt. Anton vertolkte de rol van Kaa, de slang. Scouting is echt een familiehobby, want naast de kinderen van Anton en Meggy zijn ook veel andere familieleden actief bij de vereniging. Ook was Anton een van de eerste leden van de Pivogroep binnen Scouting Mierlo-Hout. Samen met andere leden van deze groep bouwde hij jaren geleden carnavalswagens. Meggy’s vader is al jarenlang actief in de Helmondse gemeenteraad en is een van de bekendste gezichten bij Gilde Sint Antonius Abt.

In zijn vrije tijd drinkt onze Prins graag een glas bier met zijn vrienden. Op vakantie gaat hij het liefst met de caravan naar de provincie Zeeland, maar ook een weekendje naar Concert at Sea staat elk jaar op de planning. Daarnaast bezoekt Anton graag festival Bospop of Sensation. Anton viert al jaren carnaval in Hoftempel De Geseldonk. Destijds is Anton zelfs een petitie gestart tijdens de carnavalsavonden toen bekend werd dat Get A Grip voor het laatste seizoen zou optreden. Anton vond dat de toenmalige huisband absoluut bij carnaval in De Geseldonk hoorde, dus hij begon het initiatief tot een petitie.

Het motto van carnaval 2020 is: ’N skot in de roos!’. Dat motto past goed bij Anton, want hij was vanaf zijn 9e jaar lid van Handboogvereniging Houts Welvaren. Anton kwam eigenlijk niet zo vaak opdagen bij trainingen, maar hij bleek een natuurtalent. Anton werd Helmonds, Brabants en Nederlands kampioen. Toen Anton de vraag kreeg om Prins te worden van de Houtse Kluppels, volgde direct een volmondig ja. Anton heeft er ontzettend veel zin in om tijdens carnavalsseizoen 2019-2020 voorop te gaan en wil er met iedereen een mooi feest van maken onder het motto: ’N skot in de roos’.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.

E.mail:  info@ditisonzewijk.nl
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door De Houtse Kluppels

Carnaval organiseren voor iedereen in Mierlo-Hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *