• Horecaondernemers maken zich klaar voor 1 juni

Zoals iedereen in de stad kon zien waren er al een aantal terrassen uitgestald. Maar wie er dacht er even te kunnen zitten had het dan toch mis. Horecaondernemers hebben deze week hun terrassen wel klaargezet maar alleen als voorbereiding op de dag dat ze weer open mogen.

Wij spraken diverse horecaondernemers en zij vertelden dat er nog altijd veel onduidelijkheid heerst. Want als uw gezin uit vier personen bestaat en u samen naar een restaurant gaat, dan moeten ze officieel 1,5 meter uit elkaar gaan zitten, ook al gaat het om één huishouden. Volgens een aantal ondernemers wordt er op het moment gemeten met twee maten. En dat vinden zij oneerlijk. Ze hopen dan ook dat er vanuit de overheid de komende weken meer duidelijkheid komt, zodat zij hun maatregelen erop af kunnen stemmen en op 1 juni hun terrassen kunnen openen.

Openingsdatum

De openingsdatum van de horeca is voor nu gezet op 1 juni. Maar dat is nog niet zeker. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren. Zo moeten de aantallen opgenomen coronapatiënten blijven afnemen. Gebeurt dit niet of komt er een tweede golf zieken, dan is de kans groot dat de openingsdatum voor de horeca toch weer uitgesteld wordt.


Foto’s Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jason Gerritsen

Ditisonzewijk.nl - Helmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *