HomeComputerMuseum gaat sluiten op de Kluisstraat

En we openen op 2 februari 2020 opnieuw, in een 1090m2 groot pand! 

Per 02-02-2020 is ons adres dan ook:
Noord Koninginnewal 28
5701 NK Helmond

We hebben ieders hulp hierbij nodig! Lees snel verder hoe er geholpen kan worden.

Kluisstraat naar Noord Koninginnewal.

Het originele plan van het museum is begonnen in 2016, het heeft echter nog tot januari 2018 geduurd voordat we een geschikt en tijdelijk pand hadden gevonden. Er was toen nog sprake dat het museum via de gemeente Helmond in een verzamelpand terecht zou komen. Dit zou echter pas zijn vanaf 2020.
Dankzij Adriaan van den Heuvel Makelaars & Adviseurs kwamen wij in contact met Adriaans Vastgoed BV en beide partijen hebben ons de gelegenheid gegeven om het HomeComputerMuseum te lanceren in de 500m2 grote ruimte op de Kluisstraat.

Enkele weken na de opening bleek echter dat in het project van de gemeente geen plaats was voor het HomeComputerMuseum en was de tijdelijke locatie ineens wat definitiever.

Het eerste jaar ging nog goed met de ruimte, alleen in 2019 groeide de verzameling, kwamen er meer vrijwilligers en kwam de verkoop en reparatietak erbij waardoor er ook echt meer werkplekken nodig waren. Er moest uitgebreid worden óf een rigoreuze verandering van het museum. De keus viel op een verhuizing naar een groter pand, vooral vanwege de zichtbaarheid van de lokatie.

Via een toevallige samenloop van omstandigheden kwamen wij in contact met Hettema Bedrijfshuisvesting B.V.. Het pand waar wij al tegen aan keken bleek wel een optie dankzij onze commerciële gedachtegang en onafhankelijkheid van subsidies. Na uiteindelijk het gesprek met de eigenaren van het pand zijn we tot een mooie oplossing gekomen en hebben wij inmiddels de sleutel in handen van het pand.

Home computer museum
Hulp nodig!

De verhuizing zelf is redelijk goedkoop. We hebben hiervoor ook al een uitgebreid schema gemaakt:

Echter, het blijkt dat een Bristol niet veel stopcontacten nodig had. Een computermuseum wel. Deze moeten dus allemaal aangesloten worden. Ook willen we deze keer nette wanden plaatsen om onze unieke nostalgische route te kunnen maken. Als laatste willen we niet op korte termijn denken, maar in de toekomst. Wij zitten in dit pand tot in de eeuwigheid, dus we moeten het nu goed inrichten. Daarom ook direct LED-verlichting.

Deze 3 punten kosten geld, geld wat wij niet in overvloed hebben. Natuurlijk proberen we de nodige sponsors te vinden om oplossingen te bedenken voor de materialen, maar we zullen er niet omheen kunnen dat het geld kost.

Daarom beginnen we een nieuwe crowdfunding campagne. Ditmaal heel bewust op het Nederlandse platform VoordeKunst. Er is dus ondersteuning voor IDEAL én Paypal, iets waar wij bij de vorige crowdfunding veel commentaar op hebben gekregen.

Uiteraard is het ook mogelijk om buiten deze crowdfunding ons geld te doneren, via een losse donatie, via Patreon, gebruikmaken van onze Culturele ANBI of als sponsor.

Onze crowdfunding is te vinden op:
Graag delen in uw netwerk en help ons het HomeComputerMuseum nu echt het mooiste museum te maken voor nu en in de toekomst!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *