Holke Flapper: “Ik blijf me inzetten voor de ouderen”

Holke Flapper mag zich tot en met dinsdag 30 juni nog burgercommissielid noemen voor het CDA. Op die dag wordt hij ontheven uit zijn functie. Omdat Désirée Meulenbroek uit de partij stapt en haar eigen fractie is begonnen, zakt het CDA van 5 naar 4 zetels en moet er een commissielid het veld ruimen. 

“De kennis en kunde van collega-commissieleden Ron Peters en Marcel Heesakkers brachten mij ertoe om mijn plek als burgercommissielid op te geven”, legt Flapper uit. Hij baalt als een stekker, maar beseft ook dat het helaas niet anders is. “Dat Meulenbroek haar zetel meenam om een eigen fractie te beginnen, doet binnen het CDA veel pijn en daar hebben we ook last van.” In de gemeenteraad van Helmond geldt de regel dat een partij die 5 zetels weet te bemachtigen binnen de gemeenteraad, drie burgercommissieleden mag hebben. Het CDA wist bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen die vijf zetels te bemachtigen. Nu er een weg valt moeten ze ook een burgercommissielid inleveren.

Herenakkoord

Binnen het CDA liep er een afspraak vanaf het begin van de verkiezingen. “Iedereen die zich kandidaat stelde, heeft een brief ondertekend waarin staat dat als ze de partij verlaten, ze hun zetel achterlaten bij de partij”, vertelt Holke Flapper. Désirée Meulenbroek besloot om dit niet te doen. “Ook zij heeft deze brief ondertekend. Maar volgens de wet is ze niet verplicht om dit ook echt te doen, als je verkozen bent mag je ook echt je zetel behouden.” De brief was dan ook meer een herenakkoord.

Flapper vind het jammer dat hij zijn werk nooit echt heeft kunnen afmaken.”Als ik ergens aan begin wil ik dat ook graag ook afmaken. Maar als burgercommissielid moet je het afdragen aan een collega zodra het in de raad komt. Dat was wel jammer.” Holke Flapper had ook zeker geen problemen met zijn collega’s. “Ik heb altijd met veel liefde samengewerkt.”

Blijft zich inzetten voor de ouderen

Jarenlang heeft Flapper zich ingezet voor de ouderen van Helmond en wil dat ook blijven doen. “Ik ga geen nieuwe partij oprichten maar blijf bij het CDA. Daar zal ik me ook nog steeds in blijven zetten voor de ouderen in onze gemeenschap.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *