Het Speelhuis in Helmond!

Het Speelhuis in Helmond!

Programma: (nu in ons theater) uitgaan, – actueel, – cabaret, – musicals, – muziek, – toneel, – lokaal, – beeldend theater en jeugdvoorstellingen.

Theater is er wat ons betreft om te amuseren – met een lach, een traan, een concert, een show – maar ook om uit te dagen. Het is de ene keer een fijne avond uit met iemand die je lief is, dan weer een mooi vormgegeven uitnodiging om anders naar de wereld, onszelf en onze buren te kijken. Onszelf te laten overrompelen, te bevragen en misschien ook wel uit de tent te laten lokken.

Vermaken

Met een deel van ons programma mikken we op die vermakelijke avond uit. Discussiëren bij een debat, opgaan in een andere wereld door een voorstelling, je onderdompelen in een bruisend festival of overspoeld worden door emotie bij live-muziek: het raakt je en maakt je meer mens. Al die individuele belevingen bij elkaar maakt onze omgeving (kleur-)rijker en meer leefbaar.

Voeden

Naast het brengen van vermakelijk theater zien we het ook als onze taak om te duwen en te trekken, glad te strijken en om te woelen, aan te raken en los te laten. We zien creativiteit als de basis van alle innovatie en daarmee de onderliggende motor van diverse ontwikkelingen. We hopen met ons avontuurlijke programma dan ook te prikkelen, een rol te spelen in het faciliteren van discours en het bieden van andere perspectieven. Wij inspireren mensen; zij maken de stad. Zo zien we voeding voor de ziel als veroorzaker van vernieuwing.

Verbinden

Om daar op in te haken… Uit recent onderzoek van de RUG door dr. Hanka Otte blijkt dat juist uitdagend programma drempels tussen mensen verlaagt die elkaar anders niet hadden gevonden. Die verbinding is de derde en laatste belangrijke pijler voor Theater Speelhuis. Er is een groot publiek wat behoefte heeft aan diepte en betekenis. En of het nou is op basis is van inhoud, of juist naar voren komt in de vorm: de co-creatie met partners uit onze directe leefomgeving zorgt ervoor dat we aan die behoefte kunnen voldoen.

 

SEIZOEN 2019/2020:  theaterspeelhuis.nl


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Anneke

Ditisonzewijk.nl - Helmond medewerker: social-media strategist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *