Het podium in Muziekcafé Helmond krijgt kernpodium-status

Het podium in Muziekcafé Helmond krijgt kernpodium-status

 

Vanaf 1 januari 2020 mag het podium van Muziekcafé Helmond de status van kernpodium dragen. Deze status werd toegewezen door Nationaal Fonds Podiumkunsten en hiermee behoort Muziekcafé Helmond tot een groep van circa 54 toonaangevende poppodia in Nederland. Andere podia met deze status zijn o.a. De Pul in Uden, MEZZ in Breda, Melkweg in Amsterdam, De Bosuil in Weert, De Effenaar in Eindhoven, 013 in Tilburg.

De muziek- en activiteitenprogrammering van Muziekcafé wordt sinds 2016 gedaan door Stichting Cultuur in Helmond, bekend van o.a. Cacao aan de Kade en Bluesroute Helmond. Het is Stichting Cultuur in Helmond die de honorering tot Kernpodium mag dragen op basis van het podium van Muziekcafé.

In 2016 ontving de Cacaofabriek reeds deze status en had daarmee de primeur voor Helmond te pakken. Doordat Muziekcafé Helmond ook voortaan als predicaat kernpodium mag dragen, is Helmond de 6e stad in Nederland met 2 kernpodia.

Door deze kernpodium-status worden bepaalde bands bereikt, die anders niet in kleinere venues zouden optreden. Deze status garandeert een bepaald hoog niveau wat betreft livemuziek- en artiestenfaciliteiten zoals o.a. backstage, podium, geluid, licht, gages, maar ook promotie-inspanningen zijn medebepalend voor de toewijzing van de kernpodiumstatus.

Hoofd Programmering Marcel de Beer reageerde verheugd op deze toekenning, “Dit is een enorme opsteker voor de muzikale beleving in Helmond. Dit de kroon op een traject van professionalisering dat 4 jaar geleden werd ingezet. Het programmeringsteam gaat deze week nog om de tafel zitten om de extra mogelijkheden te bekijken en hoe we vorm gaan geven aan deze positieve ontwikkeling. Het Muziekcafé-programma zal zeker in de loop van 2020 nòg interessantere acts gaan bevatten, zonder het intieme en laagdrempelige karakter van Muziekcafé aan te tasten.”

Nationaal fonds podiumkunsten is hét cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten. Het gaat het Fonds Podiumkunsten daarbij om kwaliteit in de meest ruime zin van het woord. Naast kwaliteit spelen prestaties een steeds belangrijkere rol. Het Fonds streeft naar een podiumkunstsector die zoveel mogelijk verschillende mensen aanspreekt, raakt én midden in de samenleving staat. Daarnaast wil het Fonds Podiumkunsten zich onderscheiden door zorgvuldig en transparant te zijn in haar beoordelingen en besluiten. Het Fonds heeft een budget van 62 miljoen euro beschikbaar.

Muziekcafé Helmond is gelegen aan de Zuid Koninginnewal 39 te Helmond en bestaat sinds 1996. Op jaarbasis treden er zo’n 150 tot 200 regionale, nationale en internationale bands op. De meest voorkomende genres zijn rockabilly, garagerock, indierock, reggae, folkrock, metal, hardrock, poprock maar ook andere genre komen in minder mate aanbod. Vaak is de toegang gratis, en zo’n 2 tot 3 maal per maand wordt er entree geheven.


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Muziekcafé Helmond

Muziekcafé is een laagdrempelig café waar muziek een zéér centrale rol speelt met jaarlijks meer dan 200 nationale en internationale bands op het podium. In het weekend zorgt het DJ-team altijd voor passende sfeerverhogende muziek. Behalve veel muziek luisteren kan er ook o.a. gepoold, gedart, gekaart, geschaakt, gedobbeld en gespijkerd worden. De drankkaart bevat ruim 65 soorten bier en zo’n 25 soorten whiskey's zodat liefhebbers een royale keuze hebben om van een bijzonder drankje te kunnen genieten. Muziekcafé is daarnaast ook (mede-)organisator van diverse evenementen, zoals bijvoorbeeld de Bluesroute, Rock 'n Roll Route en Custom Car Meeting, Cacao aan de Kade, Musique en plein Public, Oorveeg-competitie en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *