Het laatste nieuws over sluiting Van Rooi Meat

Van Rooi Meat blijft voorlopig nog dicht. De voorzitter van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) heeft vandaag bepaald dat het bedrijf twee weken langer dicht moet. Tot in ieder geval 17 juni zal het bedrijf niet meer open gaan.

Het bedrijf blijft dicht, omdat het besmettingspercentage van de eerste testen onder het personeel op 16% lag. Bij de tweede ronde steeg dat aantal naar 17,7% (waarbij de besmettingsgraad van de geteste medewerkers van het slachthuis op 22,5% ligt). Dat percentage is zo hoog dat de Veiligheidsregio spreekt van een besmettingshaard. Om verspreiding tegen te gaan moeten alle medewerkers vanaf vandaag dus twee weken in quarantaine. De medewerkers krijgen een beroepsverbod, wat betekent dat ze doorbetaald krijgen en niet ergens anders mogen gaan werken.

Geen testen

De medewerkers gaan allemaal twee weken in quarantaine en er zal dan ook gestopt worden met het testen van het personeel. Dat maakt de VRBZO via de website bekend. Er zal ook gecontroleerd worden op het feit dat de medewerkers ook echt thuis blijven. Die verantwoordelijkheid ligt volgens Van Rooi Meat en de Veiligheidsregio in eerste instantie bij de medewerker zelf. Daarnaast zal er samen met het uitzendbureau (als daar sprake van is) en reguliere instanties controle op houden.

Aanvullende maatregelen Van Rooi Meat

Van Rooi zal ook aanvullende maatregelen gaan nemen om in de toekomst de veiligheid te kunnen garanderen. Er zal door een gespecialiseerd bedrijf worden schoongemaakt en er wordt een protocol opgesteld voor de dagelijkse toetsing op gezondheid van alle medewerkers. In het totaal zijn er zo’n 1700 medewerkers waarvoor die garantie op een veilige werkomgeving er moet komen.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *