We kunnen weer terecht bij de tandartsen, ook als we geen spoedbehandeling nodig hebben. Tijdens de ‘intelligente lockdown’ werden ook de tandartspraktijken gesloten. Op bezoek bij tandarts Van Meerwijk in Rijpelberg vragen we of zo’n tandartsbezoek net als vroeger, vóór corona, gaat.

Van Meerwijk vertelt hoe tandartsen omgaan met het coronavirus.  “Tandartspraktijken hadden kunnen doorwerken. Als artsen werken we altijd al volgens protocol en heel hygiënisch. We hebben immers in verband met bijvoorbeeld het HIV-virus ook veel maatregelen genomen, die blijvend zijn geworden.”

Hij laat zien hoe tandartsen altijd al met mondkapjes op werken en met handschoenen aan. Spetters in de mond worden voorkomen door goed af te zuigen. Maar waarom werden de tandartspraktijken gesloten als dat niet nodig was?

Van Meerwijk legt uit dat tandartsen dit deden uit solidariteit. Volgens hem zijn de zes weken van sluiting gebruikt om nog meer maatregelen te nemen. Zo zorgen ze ervoor dat er in de wachtkamer geen boekjes en ook geen speelgoed meer liggen en dat er in de wachtkamer niet teveel mensen plaatsnemen. Ook is er bij de balie een scherm aangebracht en is er in de behandelkamer ook gedacht aan luchtreiniging. Er kan eventueel gewerkt worden met een extra bescherming voor het gezicht.

Van Meerwijk: “Tandartsen hopen dat mensen een tandartsbezoek niet uitstellen, voorkom schade aan je gebit door te lang te wachten,” Het is dus echt veilig om naar een tandarts te gaan.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *