Het gewone leventje in Brouwhuis komt weer op gang. Dit pinksterweekend was er normaal de Boeremèrt in Brouwhuis. Vanwege de coronamaatregelen was deze natuurlijk ook afgelast. Wat een druk topweekeinde had moeten worden in Brouwhuis leek nu wel een weekend in vakantietijd. Het plein en de straten waren en bleven leeg.

Op tweede pinksterdag 1 juni gingen wel de terrasjes weer open. In het centrum van Helmond, zoals bijvoorbeeld op het Havenplein en de Markt en gingen velen daar weer even van genieten. Ook op Berkendonk was het overvol. De toegang tot de recreatieplas werd op last van de gemeente Helmond gesloten. Er waren ook velen die gewoon een eindje gingen fietsen of genieten van een ritje op de motor.

Terrasjes ook in Brouwhuis geopend

In Brouwhuis zijn twee terrasjes. Bij zaal Vissers van Mark en Cynthia en bij café Bruheze. En daar waren de terrasjes bezet door mensen die het in de stad te druk vonden. Bij zaal Vissers konden mensen ook in het restaurant ijs kopen en op het terras opeten. Bij café Bruheze was het iets drukker. Ik sprak een vriendengroepje dat elkaar al meer dan 15 jaar kende en waarvan de leden ook allemaal voetbalden bij Bruheze.

Zij vertelden mij dat zij erg blij waren met de opening van het terras en hielden ook rekening met de 1.5 meter zone. Ik fietste verder naar het winkelcentrum en ook daar bleken er mensen te zitten genieten op het terras van restaurant Brouwhorst. Dus een ding is zeker: de mensen zijn blij met de opening van de terrassen en genieten daar, mede dankzij het mooie weer,  met volle teugen. Het gewone leventje komt ook in Brouwhuis weer op gang.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *