Henny van Deursen wint Helmondse Carnavalskraker met ‘Ikokvanjawja’

Op zaterdag 17 november won Wiesdehnaw de Helmondse Carnavalskraker met zijn nummer ‘Ikokvanjawja’. Na jarenlange deelname kon Henny van Deursen de trofee mee naar huis nemen.

In De Traverse barstte het feest al vroeg los toen ‘De Durbloazers’ de middag muzikaal openden. Achtereenvolgens traden Dé kenne wai ok, Zanger zonder naam, Dolle Boel, Waaj-Faaj, Wai, Tsjonge-jonge en Wiesdehnaw op. Afsluiters van de kraker-wedstrijd waren ‘De Durbloazers’ in samenwerking met Willy en René van de Kerkhof. Titelverdedigers ‘De Knallers’ namen dit jaar niet deel aan de verkiezing, maar gaven wel een verrassingsoptreden.

keiebeitersDe variatie in krakers was divers: Waar de één de toekomstige Briek bezong, maakte de ander zich geen zorgen en ook een Keiebijterspolka kwam voorbij. Rond de klok van half vier kon de jury zich gaan beraden terwijl de naam van Briek XLVI onder het toeziend oog van notaris in de koker werd gestoken. Daarna gaf voorzitter Peter Adriaans het startsein voor het Hints- en Prinseroaje. Houd deze website in de gaten voor de nieuwe hints over wie de nieuwe prins is en maak kans op mooie prijzen.

De vakjury bestaande uit Lia Stoop, Mario Cortenbach en Maarten van de Weijer had het ook dit jaar moeilijk, waardoor het toegestroomde publiek extra lang kon genieten van Hofkapel De Klinkers. Dit jaar was er ook een heuse kinderjury: gezeten op de eerste rang werd ieder optreden gejureerd aan de hand van emoticons. De kinderjury had al eerder een oordeel geveld en verkoos de kraker van de voetballende tweeling unaniem tot winnaar.De publieks-/prinsenjury verkoos het zorgeloze Wai. Door één punt verschil ging Henny van Deursen er echter met de vakjurytrofee vandoor. keiebijters.nl

Uitslag:
2. Wai
3. Zanger zonder naam
4. Tjonge Jonge
5. Dolle boel

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door CV de Keiebijters

De Keiebijters In 1962 ontstond in twee Helmondse kegelclubs het plan om een vereniging op te richten die voor de stad een stadscarnaval zou organiseren. De Keiebijters werden geboren in een achterafzaaltje, maar groeiden uit tot de motor van het Helmondse carnaval. Medewerkers van de Keiebijters zijn het hele jaar door, op vrijwillige basis, achter de schermen aan het werk om een vlekkeloos carnavalsseizoen te organiseren. Vaste onderdelen die de Keiebijters organiseren zijn ieder jaar: – Het Hints & Prinseroaje waarbij de nieuwe prins Briek geraden kan worden; – Het KeieKletstoernooi wat uitgezonden wordt op omroep Brabant; – Het Keikesfist; – Het Concert Carnavalesque; – De plechtige zitting van de Keijologische Hogeskool; – De Stadssleuteloverdracht van de burgemeester aan prins Briek op carnavalszaterdag; – De Grootste Optocht van het Zuiden op carnavalszondag; – Het Prijsbloaze op carnavalsmaandag; – Het Klurredweile op carnavalsdinsdag. Én natuurlijk is er het rituele opgraven van het Helmondse carnavalssymbool de kei aan het begin van Carnaval en het begraven ervan op carnavalsdinsdag om 23.11 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *