Hennep gerelateerde goederen aangetroffen bij PIT-actie in Helmond

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft vandaag bij controles in drie panden in Helmond onder andere een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen, diverse milieuovertredingen en geconstateerd en mogelijk is er sprake van sociale zekerheidsfraude.

In de loods van de hennepkwekerij in aanbouw lagen een groot aantal koolstoffilters, transformators, lampen, potten, groeimiddelen en hennepresten. Er was in de loods vermoedelijk al eerder hennep gekweekt. Er werd één verdachte aangehouden. Ook werd € 2.900,00 aan contant geld in beslag genomen.

In twee andere panden werden milieuovertredingen geconstateerd en was de brandveiligheid niet op orde. Zo werden stoffen niet goed opgeslagen en was bij een pand de elektrische installatie niet op orde. Ook is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. Senzer gaat dat verder onderzoeken.

In een van de panden werd een minderjarige jongen van buitenlandse afkomst aangetroffen. Zijn identiteit is inmiddels vastgesteld. De vreemdelingenpolitie doet onderzoek naar de omstandigheden van de jongen.

Bij de actie werkten binnen het PIT samen: de gemeente Helmond, Senzer, politie en vreemdelingenpolitie en de Omgevingsdienst Oost-Brabant.

(Anoniem) melden van verdachte zaken

Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties rechtstreeks aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 – 58 73 09 of per e-mail: info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld. Bellen naar Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

PIT

Onder de regie van het PIT zijn er regelmatig acties bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan onder andere bestuurlijke wet- en/of regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *