Help mee de Japanse duizendknoop in Helmond tegen te gaan

De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende plant die van nature niet in Nederland voorkomt en andere planten verdringt. De wortels groeien overal doorheen en kunnen schade veroorzaken aan woningen, opritten, wegen en natuur. Wij vragen u om alert te zijn op de plant en mee te helpen om deze tegen te gaan.

Japanse duizendknoop

Ziet u de Japanse duizendknoop in de openbare ruimte?

Meld u het dan via telefoonnummer 140492 of via onze website. Bij het maken van een online melding kunt u vervolgens kiezen voor de categorie Groenvoorziening, subcategorie Overlast groenvoorziening.

De gemeente zorgt voor bestrijding van Japanse duizendknoop op gemeentegrond. Als de grond van een andere eigenaar is, geven we de melding door aan de eigenaar, bijvoorbeeld het waterschap, de provincie, of Rijkswaterstaat.

Heeft u Japanse duizendknoop in de tuin?

Dan kunt u die beter verwijderen. In deze folder leest u waar u hierbij op moet letten.

Bestrijden van de Japanse duizendknoop in uw tuin

De enige manier is het afgraven van de besmette grond en de wortels eruit halen. De resterende ‘schone’ grond kan terug in de tuin.

Voorkom verspreiding van Japanse duizendknoop

  • Maai of snoei de duizendknoop niet en zorg dat stengels niet afbreken. Uit elk stukje stengel of wortel met een groeiknoopje kan weer een nieuwe plant groeien.
  • Gooi plant- en wortelresten bij het restafval in de grijze bak. Via het restafval wordt de plant verbrand. Zo helpt u verspreiding van de Japanse duizendknoop voorkomen.

Heeft u vragen of twijfelt u of Japanse duizendknoop in uw tuin staat?

Kijk dan op www.helmond.nl/meldpunt. Hier vindt u antwoord op veel gestelde vragen over de Japanse duizendknoop. Er is ook een folder beschikbaar met meer informatie over de bestrijding van Japanse duizendknoop in uw tuin.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *