Help de bijen: 22 april Nationale Zaaidag

Dat het slecht gaat met de bijen is niet nieuw. Maar liefst ruim de de helft van de 359 bijensoorten staan op de rode lijst. En dat is geen goed nieuws. Bijen zijn belangrijk voor ons voedsel, omdat die voor een groot deel afhankelijk is van de bestuiving door insecten, zoals de bijen. En wij kunnen ze helpen.

Op initiatief van de bijenstichting en imker Pim Lemmers is 22 april uitgeroepen tot Nationale Zaaidag voor de bij. The Pollinators, een community van burgers en bedrijven die bestuivers en biodiversiteit belangrijk vinden, organiseren in aanloop naar deze Nationale Zaaidag een grote zaad-uitdeel-actie. Bij ruim 500 voedselbanken voor bijen kun je gratis een zakje zaad ophalen die goed is voor 4 vierkante meter biologische bloemen. In Helmond kan dat bij de voedselbank voor bijen in de Rijpelberg. De voorraad gratis zakjes is beperkt. Meer informatie is te vinden op de website van deze Helmondse voedselbank.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Erwin

Passie voor fotografie/video en speciaal natuurfotografie. Woonachtig in wijk Brandevoort en daar actief als redactie / fotografie voor Ditisonzewijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *