Helmondse tiener Juul Knapen maakt debuut in eredivisie volleybal

Vorige week zaterdag zat de 16-jarige Juul Knapen voor de derde keer bij de selectie van het vaandelteam van Peelpush in Meijel. In set 2 kwam het moment waar ze al lang van gedroomd, en hard voor gewerkt had in de afgelopen jaren : uitkomen in de eredivisie

VC Polaris opleiding

Vanaf haar 5e jaar is Juul al gek van volleyballen, waar papa Bas, broer Joep en broertje Ties ook al jaren spelen. De jeugdopleiding van VC Polaris trainde op donderdag in Brandevoort, waar het gezin Knapen woont. Bij het circulatie mini volleybal viel Juul al snel op, zowel door haar volleybaltalent als door haar lengte. In de jaren die daarna volgden, bracht trainster Ellen van Bree haar, samen met vele andere ervaren en gediplomeerde Polaris trainers de kneepjes van het volleybal bij. De jeugdopleiding van Polaris, de enige echte Helmondse Nevobo volleybalvereniging, staat in de omgeving bijzonder goed bekend. Op de CMV Kampioenschappen, en op Nederlandse Kampioenschappen Jeugd worden al jaren erg goede resultaten bereikt, en ook bij het NK beach zijn al verschillende plakken behaald door talenten die in Helmond zijn opgeleid via eigen trainers en de Polaris Volleybal Academie.

Juul had het voorrecht uit te maken van een bijzonder goede lichting meiden, die jaren in de zuidelijke Topklasse competities hebben gespeeld onder leiding van trainer/coach Ellen van Bree, en hierin diverse kampioenschappen en tweede plaatsen heeft bereikt.
In 2017 maakte Juul op 14-jarige leeftijd haar debuut in de hoofdmacht van VC Polaris, en ook in het afgelopen seizoen was ze een vaste kracht op 3e divisie niveau. Daarnaast traint Juul al enkele jaren bij het Regionale Talenten Centrum (RTC) in Weert, waar per week 6 extra uren werden getraind.

De ontwikkeling van het jeugdige talent bleef ook in Meijel niet onopgemerkt, en Juul werd aan het eind van vorig seizoen benaderd om deel uit te maken van het 2e damesteam van Peelpush, dat nu in de 2e divisie uitkomt; daarnaast mocht ze wekelijks meetrainen met de cracks van dames 1 van Peelpush, dat na 1 jaar topdivisie dit seizoen weer uitkomt in de eredivisie. Polaris vindt het natuurlijk jammer als talenten vertrekken, maar is er natuurlijk trots op dat talenten via deze weg de top van Nederland kunnen halen. Zo speelde ook Polaris speelster Sanne de Vries twee jaar bij Peelpush dames 1, en heeft dit seizoen ook Lieke Zuidervaart als libero de overstap naar het 2e vrouwenteam van Peelpush gemaakt.
Na twee wedstrijden bij de hoofdmacht van Peelpush zonder speeltijd, was het vorige zaterdag dus zover : in de tweede set kwam ze als 1,87 lange aanvalster/blokkeerder binnen de lijnen, en de set tegen Regio Zwolle Volleybal werd winnend afgesloten; in de spannende wedstrijd trok Peelpush met 2-3 aan het kortste einde. Het was een korte ervaring, maar het smaakte zeker naar meer. En als we de voortekenen mogen geloven, is dit nog maar het begin van een hopelijk mooie carrière, die wellicht op later tijdstip weer wordt voortgezet of afgesloten bij “haar” VC Polaris. De Helmondse club is in ieder geval super trots op dit talent, en uiteraard ook op de vele jonge talenten die nog bij de eigen club uitkomen op promotieklasse niveau. GO Juul, GO !

IMG-20191117-WA0008
Juul, 3e van links boven na afloop van de wedstrijd tegen Zwolle

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *