Helmondse Sporthelden is een nieuwe stichting die op maandag gepresenteerd werd door oud-wethouder Frans Stienen. Stienen heeft altijd zijn motto aan iedereen die het maar horen wil verteld: sport is de rode draad binnen de samenleving want de sport is kleurenblind. Het is een waarheid die klinkt als een klok. Nu is Frans Stienen de voorzitter van de stichting Helmondse Sporthelden die op vrijdag 28 september werd gepresenteerd.

Het leek die middag in Hotel West-Ende wel een tv uitzending van Studio Sport. Een cameraman was bezig met een interview met Nieky Holzken en de gebroeders René en Willy van de Kerkhof. Andere bekende sporters kwamen een voor een binnen. De media noteerde wie de zeven Helmondse Sporthelden waren. Helaas waren zij niet allemaal aanwezig maar het was wel een mooi moment om de bekende sporters te zien.

Ook wethouder Harrie van Dijk liep breed glimlachend binnen en ook hij was erg enthousiast over de stichting. Na een welkomstwoord begon Frans Stienen direct met de uitleg over en de bedoeling van de stichting. Er waren sportmensen met een behoorlijke status. Nationale, Europese, wereld, paralympische en olympische kampioenen. Het team van zeven sporthelden, die binnen de stichting op vrijwillig basis jeugd tussen vier en twaalf jaar gaat inspireren,  wordt in de toekomst uitgebreid.  De 7 sporters die nu bij de stichting betrokken zijn: Bob de Voogd( hockey), Judith Meulendijks(badminton), Leontien van Moorsel(wielrennen), Nieky Holzken(kickboksen), Piet Gruyters(atletiek) en de voetballers René en Willy van de Kerkhof en Danny Koevermans. Via Helmondse basisscholen

De stichting is bezig met een agenda jeugdsportevenementen en is inmiddels ook gestart met de alliantie voor kinderen met een beperking. Dit doen zij samen met de Dirk Kuyt Foundation en het Fonds gehandicapten sport. De doelstelling is om zoveel mogelijk kinderen met een beperking mee te laten doen met deze jeugdsportevenementen. Voor hen is het belangrijkste dat zij een dag vol beweging en gezamenlijk plezier kunnen beleven.

Daarna werd ook het bestuur gepresenteerd waar ook Mohammed Chahim en Joop van Stiphout deel van uitmaken. Het was een interessante  en sportieve middag.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *