Helmondse musical verzet naar eind volgend jaar

De vierde productie van de Helmondse musical wordt een jaar uitgesteld. De organisatie schuift de uitvoering van “Hotspot – Helmond in 2050” op naar december 2021/ januari 2022. 

De onzekerheid in het algemeen met betrekking tot de mogelijkheid van theaterbezoek is een belangrijke reden. Het is moeilijk om de trouwe aanhang van de Helmondse musical te bereiken. In nauw overleg met Het Speelhuis (en landelijk overleg dat het theater voert met de overige theaters in Nederland) is gebleken dat een volle bezetting van de theaterzaal eind 2020 naar alle waarschijnlijkheid nog niet tot de mogelijkheden zal behoren.

Ook is het voor sponsoren en sympathisanten lastiger om de musical een financieel steuntje in de rug te kunnen geven dit jaar. Dit, en de daarmee samenhangende financiële dekking, maken een verantwoorde uitvoering in december/januari aanstaande niet realistisch.

Maar de nieuwe data in december 2021/ januari 2022 staan al in de planning bij Het Speelhuis. Dus geen afstel, maar een verantwoorde verschuiving, aldus de organisatie.

De musical gaat een jaar in de ijskast maar Helmonders kunnen aan de slag met De Helmondse Musical Academy, waarin workshops en masterclasses worden georganiseerd voor iedereen die dat leuk vindt.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *