Helmondse Anita in Australië: “We kunnen alleen voorbereid afwachten.”

Anita, die Mierlo-Hout verruilde voor Australië, vreest het vuur maar kan niets anders dan zo veel mogelijk voorbereiden en afwachten.

Ze vertelt: “Wij wonen allemaal in een grote stad.  Je bent nergens veilig. Er zijn zo veel branden aangestoken. Veel oudere huizen zijn van hout. Mijn huis dus ook. Ik woon vlakbij een groot natuurgebied en er hoeft maar een persoon een vuurtje te maken en door de droogte zal een enorm gebied branden. Het gaat met zoveel geweld.  Niet te blussen. We hadden dat hier vorig jaar. Akelig. Ik woon aan de rand van de stad, mijn kinderen in meer stedelijk gebied. Ik heb dierenkennels klaar staan, water en voedsel voor de dieren in de auto en wollen dekens. Ben bezig foto’s te scannen. Het duurt nog een tijd tot de winter. Niet leuk. Je kunt je alleen maar voorbereiden.”

Nu ziet haar tuin er nog groen uit met een mooi watervalletje en een gezellige lounge hoek. De kippen scharrelen rond en het is er rustig.

Het leven van alledag gaat door. Ze helpt waar ze kan maar een natuurramp is niet een twee drie op te lossen.

De winter periode is de tijd die het risico op brand aanzienlijk verkleint. Misschien meer regen en de temperaturen zijn lager. Logisch dat men zich daarop verheugt nu. Dan pas komt waarschijnlijk wel meer rust en kan de schade van de ramp worden opgemaakt.

Ik vroeg of ik wat voor haar kon betekenen vanuit Helmond. Dat is lief maar dat kon niet, zei ze.

Zo lang we internet hebben, houden we contact.  We chatten regelmatig. Er zit een hele wereldbol tussen ons in en het voelt machteloos te weten dat goede vrienden een risico lopen.

 

 

 

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *