Helmondse aan de slag als ervaringsdeskundige bij GGZ Oost Brabant: ‘Als moeder heb ik altijd mijn gevoel gevolgd’

“Als kind vond ik Kevin al extreem in zijn emoties. Hij was óf heel blij, óf heel Melinda Sheridan

verdrietig. Alsof er geen middenweg was. Toen hij 14 werd, trok hij zich steeds meer terug. Hij maakte zich overal zorgen om en was somber. Hij kwam niet meer uit bed, durfde niet meer naar school.

Ik was uren bezig hem in beweging te krijgen. ‘Ik stop niet met vechten tot jij weer gelukkig bent’, dacht ik toen. Ik ging er zelf aan onderdoor en het hele gezin leed eronder. Inmiddels weet ik dat ik hem niet gelukkig kan maken. Ik kan hem steunen waar ik kan; uiteindelijk moet hij het zelf doen.

Als moeder heb ik altijd mijn gevoel gevolgd. Het was schipperen tussen mijn zoon en de rest; zijn stiefvader, school, familie, vrienden. Soms tegen alle adviezen in. Ik ben en blijf zijn moeder. Ik ken hem als mijn broekzak.

Sinds anderhalf jaar woont Kevin begeleid zelfstandig en heeft hij dagbesteding. Dat gaat soms goed, soms niet. Door zijn angststoornis durft hij vaak niet naar buiten. Het is zoals het is. Ik heb geaccepteerd dat hij zo is. Ik heb geleerd niet te ver vooruit te kijken, het leven loopt toch vaak anders dan je verwacht. Ik geniet enorm van kleine dingen, zoals een eekhoorn tijdens een wandeling. Naast mijn baan als juridisch secretaresse, werk ik nu als familie-ervaringsdeskundige bij team Kind en Jeugd. Fantastisch dat ik andere ouders en hulpverleners kan bijstaan. Ik weet wat leven met een kind met een psychische beperking betekent voor de rest van het gezin.”

Melinda Sheridan, familie-ervaringsdeskundige (52)

 

 

 

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *