Helmonds Sportakkoord een feit na de ondertekening

Het Nationale Sportakkoord, dat sinds juni vorig jaar actief is, vormt de basis van het Helmonds Sportakkoord. De ambities die minister Bruins samen met vertegenwoordigers van de sport, gemeenten en andere organisaties in het akkoord ondertekende zijn nu ook in Helmond omgezet in een lokaal sportakkoord. Helmond is daarmee een van de weinige steden in heel Nederland die zo’n akkoord heeft.

In het Helmonds Sportakkoord staan acht ambities beschreven waar de partners zich komende jaren voor in willen zetten. Uit deze ambities vloeien een heel aantal acties voort waaronder: het uitbreiden of versterken van laagdrempelig en toegankelijk sportaanbod, de realisatie van een sport- en beweegtool, het stimuleren van een gezonde leefstijl met behulp van interventies en het aanbieden van (flexibele) varianten op huidige sportabonnementen.

Samenwerkingen door heel Helmond

Meerdere sportverenigingen, instanties, stichtingen, etc (ook ditisonzewijk als mediapartner) hebben in de Geseldonk het Helmonds Sportakkoord ondertekend. Wethouder van Dijk was aanwezig en ondertekende namens de Gemeente Helmond het sportakkoord. Nadat veel van de betrokken partijen (een aantal kon niet aanwezig zijn en hadden of gaan het akkoord nog ondertekenen) verteld hadden waarom zij zich aansloten bij het Sportakkoord en hun handtekening zette verplaatste iedereen zich naar de andere zaal waar het akkoord uitgelegd werd en waar eventuele vragen nog beantwoord werden.

Foto’s door Hans Choufoer

DIOWHCH Sportaccoord Helmond (10) DIOWHCH Sportaccoord Helmond (26) DIOWHCH Sportaccoord Helmond (24) DIOWHCH Sportaccoord Helmond (22)DIOWHCH Sportaccoord Helmond (13)DIOWHCH Sportaccoord Helmond (30)DIOWHCH Sportaccoord Helmond (44)

Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *