Helmonds Muziek Corps serenadedag in hartje Helmond

Het Helmonds Muziek Corps (HMC) houdt zondag 13 september de tweejaarlijkse Serenadedag. Aan deze serenade doen zo’n 75 muzikanten, ereleden en commissarissen mee. Zij willen Helmonders die iets bijzonders betekenen voor de stad of voor HMC eren met deze muzikale hulde. De start is om 12.00 uur vanaf Hotel West Ende. In de middag is er tot 16.00 uur een uitgebreide muzikale wandeling langs diverse adressen in Helmond. Op deze de dag staat het corps stil bij de jubilarissen die er dit jaar bij zijn gekomen. Na de wandeling is het mogelijk om een hapje en een drankje te nemen. De organisatie zorgt ervoor dat alle activiteiten coronaproof zijn. 

Na maanden van lockdown klinkt er weer wekelijks muziek in het TOV-gebouw aan de Azalealaan in Helmond. Alle leden van HMC zijn weer aan het repeteren. Het oefenen heeft geresulteerd in een serenadedag. Op deze dag willen zij een aantal Helmonders vanwege hun verdiensten voor de stad muzikaal in het zonnetje zetten. “Wie dat dit jaar zijn, is , net als de locaties en het volledige programma, nog een verrassing”, vertelt Marloes Kuyten, muzikant en communicatievoorlichter namens HCM.

Eén van de marsen die gespeeld wordt is ‘Helmondsch Feestmarsch’. Een mars met een bijzonder verhaal, want deze mars is bijna honderd jaar oud. In 1921 werd hij namelijk al opgevoerd. Sinds 1923 is deze mars niet meer gebruikt en verdwenen in de archieven. Dit jaar komt daar dus verandering in.

De mars en muziek zijn gedigitaliseerd door Rob van der Sommen (dirigent slagwerk HMC).

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Alexander Brusaert

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 19 jaar. Ik ben geboren in Helmond, maar ik woon al vele jaren in Lieshout. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar journalistiek in Tilburg. Ik ben blij dat ik de komende maanden stage mag lopen bij Ditishelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *