Helmonds Muziek Corps neemt afscheid van dirigent

Op zondag 23 juni staat het jaarlijkse Caratconcert van het Helmonds Muziek Corps in het teken van dirigenten. Vanaf 12.00 uur speelt het harmonieorkest voor het laatst onder leiding van dirigent Rob van der Zee. Bovendien zal Jermain de Rozario, winnaar van de eerste Helmondse Maestro, het dirigeerstokje ook nog een keer ter hand nemen.

Het Caratconcert in de Warande is traditioneel het laatste optreden van het Helmonds Muziek Corps voor de zomervakantie. Met een gevarieerd zomers repertoire weet het orkest het publiek elk jaar weer te vermaken. Dit jaar wordt het een bijzonder concert voor HMC. Het harmonieorkest staat namelijk voor de laatste keer onder de bezielende leiding van dirigent Rob van der Zee. Hij neemt na bijna vijf jaar afscheid van de Helmondse harmonie. Uiteraard wordt hier op een gepaste manier aandacht aan besteed tijdens het concert.
Een andere ‘dirigent’ die tijdens het concert de bok betreedt, is Jermain de Rozario. Met zijn muzikale passie en enige bravoure won hij op 18 mei jl. de eerste editie van de Helmondse Maestro bij HMC in het Speelhuis. Het dirigeren van het orkest beviel hem zo goed, dat hij op het Carat nog een keer zijn baton ter hand neemt. Onder zijn leiding zal het orkest de Sabeldans van Aram Khachaturian spelen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *