Helmonds creatieve bloed kruipt waar het niet gaan kan

In de culturele wereld kruipt het creatieve bloed waar het niet gaan kan. Bij zowel Het Speelhuis als De Cacaofabriek piept een programma tevoorschijn dat deze periode op een karakteristieke en kleurrijke manier markeert.

,,Het maakt me trots dat we op beide plekken een gevarieerd en inspirerend programma in petto hebben’’, vertelt directeur Jochem Otten. ,,We gaan creatief om met de beperkingen die er zijn.’’ Zo presenteert Het Speelhuis dit najaar flink wat dubbelspelingen (twee voorstellingen op een avond). Veel producties zijn in groepsgrootte teruggebracht. Zelfs zijn er activiteiten die via streaming vanuit huis beleefd kunnen worden. Ook De Cacaofabriek past het programma aan naar de huidige maatregelen. Zo zit er minder publiek in de filmzalen, zijn de concerten intiemer en is in de expositieruimte een vaste looproute.

Op het podium
Dit najaar staan publiekstrekkers als Youp van ’t Hek, Postmen, Igone de Jongh en Brandweerman Sam naast onderzoekende makers als Nederlands Blazers Ensemble Leineroebana, Johannna ter Steege, De Dansers, John Buijsman en Jakop Ahlbom in Het Speelhuis. Voor de kleinste theaterfanaten zijn er KinderTheaterfestivals in vakantietijd met bijvoorbeeld Belle en het Beest – de musical (4+) en Poppenkast op Zondag (2+). De kaartverkoop voor dit nieuwe programma start op zaterdag 29 augustus vanaf 11.00 uur.

De Cacaofabriek draait allerlei films én opent een nieuwe expositie. In ‘Tussenhuids’ delen zes Nederlandse en Belgische exposanten hun interesse in de ‘technische gelaagdheid en illusionistische dieptewerking van het schilderij’. Op het poppodium staan concerten van artiesten als Nol Havens, Voltage, Rosemary & Garlic en Toontje Lager.

Fijn en vertrouwd

Sinds de uitbraak van het coronavirus schakelen Het Speelhuis en De Cacaofabriek continu op de actualiteit. ,,We zijn erop ingericht om te kunnen meebewegen met regelgeving en mogelijkheden’’, vertelt Otten. ,,We houden ons aan alle protocollen, maar het voelt fijn en vertrouwd.’’

Voor de zomer bleek al dat ook de bezoekers dit zo ervaren. ,,Het is fantastisch dat mensen weer even het gevoel hadden dat alles normaal was’’, zegt Otten. Hij kijkt dan ook uit naar aankomend seizoen. ,,Met juweeltjes op het programma en extra aandacht voor elkaar staat ons hoe dan ook een bijzonder najaar te wachten. Kleiner en exclusiever wordt het niet.’’

Directeur Jochem Otten (Foto: Maarten Coolen)

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *