Op zaterdag 22 december kwam Helmondia 4 in actie voor 3FM serious request “The Lifeline” waarin zij het doel kozen om geld in te zamelen voor meer AED’s in Nederland.

Luc Jacobs

Helmondia zamelde geld in om meer AED’s in Nederland beschikbaar te krijgen zodat mensen niet lang meer hoeven te wachten op eerste hulp of hulpverleners. Vorige jaar kreeg Luc Jacobs (26) een hartstilstand op het veld tijdens een voetbalwedstrijd. Helaas kwam voor hem de medische hulp te laat. En omdat dat voor hem te laat kwam motiveerde Helmondia en zijn voormalige team Helmondia 4 om zoveel mogelijk geld in te zamelen om meer AED’s binnen hand bereik te kunnen krijgen in Nederland.

Acties

Ze hielden op locatie (Sportpark de Braak) diverse acties om het geld naar het goede doel te krijgen. Zo kon je niet alleen op locatie geld doneren. Maar ook van ieder drankje of broodje hamburger dat men nuttigde ging €0.50- van ieder product naar hun goede doel. Buiten dat hadden ze een loterij met vele prijzen met als hoofdprijs een diner voor 10 personen bij de Rozario die recent een michelinster wist te bemachtigen. Alleen die loterij bracht al €2.500.- op!

Nederlandse Rode kruis 

Ook was het Nederlandse Rode Kruis aanwezig om men een snel cursus te kunnen geven voor een reanimatie. Voor de voetbalwedstrijd werd ook uitgebreid stil gestaan hoe je een reanimatie moest geven. Bekijk het filmpje voor meer informatie.

Doneren

Ze hebben op deze dag al heel wat geld weten in te verzamelen. Maar dat is natuurlijk nog niet genoeg! Er kan nog altijd meer bij! U kunt tot en met 24 december 2018 doneren via de website van 3FM  Namens Helmondia 4 alvast dank voor uw donatie.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jason Gerritsen

Ditisonzewijk.nl - Helmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *