“Het was buitengewoon”, en “Ik wil nog wel een keer”, zei Jan Romonesco enthousiast vrijdagavond. Geen wonder. De 77-jarige Helmonder had even daarvoor een parachutesprong achter de rug. Het was zijn droomwens om ooit nog eens te kunnen skydiven. Vrijdag was het zover.

Het is https://hollandfoodservice.nl/ in Wijchen die de wens van Jan liet uitkomen. Het bedrijf verzorgt het eten en drinken voor zorginstellingen. Ook voor De Zorgboog in Helmond. Onder het motto ‘Gelukkig Ouder Worden’ geeft het bedrijf geluk een gezicht en laat droomwensen van bewoners uitkomen. Vooral na de lange periode van binnen zitten vanwege corona, was het nodig om bewoners extra in het zonnetje te zetten. Het zorgpersoneel van https://www.zorgboog.nl/locaties/de-moeraseik-helmond (locatie Moeraseik) had Jan Romonesco  opgegeven om verrast te worden. Die wilde altijd al met een parachute uit een vliegtuig springen.

Op 26 juni werd de Helmonder al door zijn familie ‘ontvoerd’ en naar Breda International Airport gebracht. Daar stond een vliegtuigje klaar voor hem. Hij zou tot zijn grote verrassing een duosprong gaan maken. Maar helaas, het waaide te hard en het vliegtuig mocht niet de lucht in. Teleurgesteld moest Jan weer naar huis. Met huiswerk. Hij moest alvast oefenen zodat hij zijn benen beter op kan trekken.

Na deze mislukte poging, is het een maand later, wel gelukt. Het was geen verrassing meer, maar het was niet minder spannend. Jan vertelt eenmaal weer thuis hoe het was.

De livebeelden van de sprong zijn  gemaakt door Skydive ENPC

Video en edit: Gerard Slegers

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *