Ondanks alle treurnis die heerst door het coronavirus, zijn er toch ook nog dingen die je vrolijk maken. Hiervoor is de lente in het land en met een heerlijk zonnetje en uit de wind, is het toch voortreffelijk toeven buiten op gepaste afstand, als dat nodig blijkt te zijn. Zo ook in het Hortensiapark en de Kasteeltuin.

“In het Hortensiapark werd de hele zaak geknipt en glad gemaakt. In de Kasteeltuin waren hoveniers bezig met het planten van duizenden verse planten in diverse kleuren. Navraag bij de hoveniers of er toevallig ook een perk WITTE ANJERS bij kwam, moesten ze met nee beantwoorden. De tegen vraag hun, aan mij, was dan ook WAAROM.
Ik vertelde ze dat in 2019 een aantal gemeenten in Nederland een Witte Anjer Perkje in hun gemeente hebben aangelegd om daarmee erkenning en waardering aan ‘hun’ veteranen te betuigen. Hoe mooi zou het zijn als dit jaar in iedere Nederlandse gemeente een speciaal Witte Anjer perkje wordt aangelegd? Om hierbij te helpen is er een speciale toolkit ontwikkeld. Hoe mooi zou het kunnen zijn, dat wij hier in Helmond ook zo’n Witte Anjer Perk, als erkenning aan ‘onze ‘ ruim 500 veteranen die we in Helmond hebben, zien aangelegd worden. Nu deze grote actie van inplanten, waarmee de hoveniers nu bezig zijn, heeft plaats gevonden, zal het dit jaar wel niet meer gaan lukken. Wellicht dat uit dit bericht de burgemeester of wethouder die dit in zijn pakket heeft, het voor 2021 op de rol kan plaatsen.”

Tekst en foto’s Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Ditisonzewijk.nl. In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Tevens de vaste fotograaf van Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *