Thema bijeenkomst Dorpsplein Mierlo-Hout

Het CDA Helmond organiseert op maandagavond 28 oktober 2019 een openbare themabijeenkomst met projectleider Alex Sievers over de inrichting van het dorpsplein in Mierlo-Hout. Deze bijeenkomst wordt gehouden in woonzorgcentrum Alphonsus, Hoofdstraat 176, 5706 AP Helmond. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Alle belangstellenden zijn welkom.

Een coalitie van woningstichting Compaen, Savant zorg, QliQ primair onderwijs, de wijkraad en ondernemersvereniging Mierlo-Hout hebben de ambitie om het dorpshart van Mierlo-Hout te vernieuwen. Hoe het dorpsplein er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Daarom is nu de gelegenheid voor de inwoners van Mierlo-Hout om mee te denken en mee te praten.

Het bestemmingsplan Voorstadhalte aan het spoor, tegenover de Houtse Bazar, is inmiddels goedgekeurd. Daar gaat Compaen 40 huur- en 10 koopappartementen bouwen.

De Odulfusschool, de Jorisschool en het Baken zijn gefuseerd tot “ In het Hart van Hout “ en er zal ver- / nieuwbouw plaats vinden van de huidige Odulfusschool.

Savant beraadt zich op een herstructurering van Woon- en Zorgcentrum Alphonsus. Ook de gemeente krijgt een taak voor het invullen van de openbare ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *