Reeën en kalfjes beschermen in Groot Goor

Reeën en kalfjes, misschien hebt u ze wel eens gezien? Dan heeft u geluk! In het Groot Goor wonen een aantal reeën. Deze dieren zijn erg schuw en houden van rust en beschutting. Die beschutting is extra hard nodig wanneer zij kalfjes hebben. Helpt u mee om hen te beschermen? Dat gaat heel gemakkelijk!

Geen schrik, geen stress

Reeën schrikken erg snel. Bijvoorbeeld als er iemand in hun gebied komt; of van harde geluiden. Als ze schrikken, zetten ze het op een lopen.

Daarbij is de kans groot dat zij tegen een boom aanlopen en zwaargewond raken of overlijden. Ook komt het voor dat een ree zoveel stress krijgt dat het daardoor overlijdt. Het zijn dus zeer kwetsbare dieren.

U helpt ze door:
• op de wandelpaden te wandelen in niet op andere plekken in het bos
• uw hond alleen los te laten op de aangewezen plekken. Hou uw hond in de rest van het Groot Goor aan de lijn. Ook wanneer u denkt dat uw hond zelf op het pad blijft.
• niet met een gemotoriseerd voertuig door het gebied te rijden.

Beter voor uw portemonnee

Op de groene borden aan het begin van de paden van het Groot Goor leest u wat wel en niet toegestaan is. U helpt naast de reeën en kalfjes ook andere dieren als u zich aan die regels houdt. En het is beter voor uw portemonnee, omdat u dan geen geldboete riskeert.

Want let op: in maart wordt er extra gehandhaafd in het gebied.

Archieffoto Nellie van Neerven (2018)

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie