De robot van het Force Fusion team werd op vrijdag 20 februari op de Dr. Knippenberg college onthuld voor de leerlingen. Eerder werd de robot al voor gesteld aan het grote publiek. Dat  vond plaats in de Effenaar in Eindhoven.

Het project Force Fusion gaat het derde jaar in. Dit zijn leerlingen van de Knippenberg college en van Fontys college. Zij kregen zes weken de tijd om een robot te maken, te programmeren en voor te stellen aan het publiek. Dit jaar was er bij het team een vrouwelijke deelneemster, Anouska, die graag ICT-er wil worden. Samen met enkele begeleiders reizen de technische mensen af naar Denver in America om mee te doen aan de robotcompetitie. In de Magness Area in Denver zullen diverse teams mee doen om van elkaar te leren en te discussiëren over de geavanceerde technieken.

In de aula van de Knip was het vreselijk druk. Leerlingen, leerkrachten, begeleiders en natuurlijk de media waren aanwezig om het resultaat van zes weken ontwerpen te bewonderen. Het werd een indrukwekkend geheel. Toen de robot eenmaal onthuld was kon iedereen vragen stellen en de robot te bewonderen. We hopen dat het Force Fusion team groot succes zal hebben. We houden ze in de gaten…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *