Meesters in vakmanschap

Indigo & Cacao Beeldmakers is gespecialiseerd in de portretfotografie. “In ons werk staat de mens centraal. Het liefst werken we met persoonlijke portretten waarbij we niet teveel proberen te regisseren. We vinden het belangrijk dat de geportretteerde zichzelf kan zijn en vooral trots is op het resultaat.”

“Wij wilden graag de zeven ambachten van vroeger vertalen naar vandaag de dag. Zo werd de herbergier van vroeger Michelinsterren-Chef Jermain de Rozario. En de bakker? Dat werd chocolatier Hans van Bragt.” Daarbij vroegen ze de modellen om zelf een attribuut mee te nemen.. “En dat is eigenlijk heel goed gegaan. De modellen voelden perfect aan wat er van ze werd verwacht, waardoor het een mooi geheel is geworden.”

Die vrijheid gebruiken Nathalie en Pascale wel vaker in hun werk: “En dan word je vaak verrast. De slager (Belan) nam bijvoorbeeld een lamsbout mee naar onze studio. En (Henk), de boer, die nam groente mee uit Gassels tijd. Onze modellen hebben echt een eigen setting gecreëerd. Iets dat uiteindelijk heel mooi samenviel.”

Een gezamenlijk interesse voor fotografie hebben de zussen Pascale (52) en Nathalie Duin (47) altijd al gehad, maar de relevante kennis deden ze op aan de Fotovakschool, aangevuld met workshops en masterclasses. Tot een samenwerking kwam het tweeënhalf jaar geleden, toen ze na alle omzwervingen door Nederland beiden in Helmond uitkwamen. Indigo & Cacao Beeldmakers werd geboren. En inderdaad; Indigo verwijst naar de Vlisco en Cacao naar de Cacaofabriek. Echt Helmonds dus.

‘Meesters in vakmanschap’ is onderdeel van het project Goeikes – Het jaar van Lucas Gassel. De resultaten zijn te zien in een 200 pagina’s tellend fotoboek welke uitkomt in de eerste week van maart 2020. Begin april opent een expositie in centrum Helmond. Tot en met 23 februari kunt u een boek bestellen via crowdfundingplatform Voordekunst. Naast een leuke tegenprestatie helpt u met uw bijdrage de expositie mogelijk te maken.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *