Vandaag de dertiende december kon men kennis maken met de Mansouri gymclub die gevestigd is in de gymzaal van de City sporthal. Bij deze sportclub wordt Muay Thai kick boxing gegeven evenals personal training en sportbegeleiding. Ik ging er een kijkje nemen en ontmoette de eigenaar van de club, Aziz el Mansouri waar ik een gesprek mee had en maakte het volgende verslag.

380 leden

Aziz verteld: “De Mansouri gym bestaat ongeveer vijf jaar en heeft rond de driehonderdtachtig leden, zowel  jeugdgroepen als senioren. Wij trainen de jeugd en de senioren op conditie, spierkracht en zelfvertrouwen. En het belangrijkste wat hier telt is respect voor elkaar te hebben en wat men hier leert mag nooit gebruikt worden buiten deze club. Er komt dus in principe alleen maar zelfbeheersing bij kijken. Daar beginnen we direct mee zodra er iemand wil komen sporten.

De jeugd die hier komt is minimaal drie jaar. Geleidelijk aan worden zij beter en groeien dan door naar de oudere kinderen en de volwassenen. We merken dat kinderen door deze sport steeds zelfverzekerder worden en er zijn al jeugdigen die het liefst zes keer per week willen trainen. Het begint vaak met kinderen die gepest worden op school en geloof me, dat kan er hard aan toe gaan op scholen. Door te trainen kweken zij zelfvertrouwen, beheersing en respect voor anderen. Vandaag hebben we een thema middag over pesten en wat te doen in bepaalde situaties.

Daarom zijn ook hoofdagent/jeugdagent Christel Rooijackers en Kevin van den Galien aanwezig. Christel praat over pesten en hoe te reageren en handelen met deze situaties, Kevin praat over geweld. Na deze gesprekken kan de jeugd met Kevin in de ring een potje sparren. We hebben daarom ook de ouders uitgenodigd. Zij krijgen dan uitgebreid uitleg en oplossingen te horen voor eventuele problemen “.

Pesten

Na het verhaal van Christel over pesten en wat voor vormen er zijn, er werd ook gepraat over foto’s plaatsen op de social media, kwam Kevin zijn praatje houden. Hij had veel attributen bij die de politie soms (helaas) moeten gebruiken, onder andere pepperspray. Hij vertelde hoe zij (de agenten en ambulancehulpen) soms in hele moeilijke situaties terecht kwamen en weer was de oplossing: beheersing en respect, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Maar daarna was het tijd voor de ring.

Veel kinderen vonden het erg spannend om met een agent in de ring te staan en zomaar mochten kickboxen met hem. Maar ook de ouders waren enthousiast als hun kroost in de ring met de agent gingen sparren en maakten daar gebruik van door veel foto’s te maken van de acties. Iedereen die daarna uit de ring kwam kreeg van Christel een leuke attentie van de politie.

Sparren

Toen kwam het grote moment. De kinderen gingen per tweetal de ring in om te sparren. En zoals het hoort was er natuurlijk ook een scheidsrechter bij en waren de kinderen flink ingepakt met hoofdbeschermers, beenkappen en handschoenen. Er was een tweetal meisjes die met elkaar de ring in gingen en ik verzeker U, het ging er niet zacht aan toe. Aziz glom van trots en moedigde vooral de hele kleintjes aan om hun best te doen. Toen iedereen in de ring was geweest werd er nog even een foto gemaakt met de trainers/sters en natuurlijk beide agenten. Als verrassing kwam er aan de eind van het samenzijn nog schalen lekkere hapjes en gingen de meesten moe maar voldaan naar huis….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Christel, Kevin en Aziz met zijn medewerkers.

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter

Website:  www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
E.mail:     info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter:    @Helmondcentrum
Google+    Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

 

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *