De Helmondse weekmarkt toonde vanmorgen vroeg nog weinig activiteit. Door de waarschuwingen vanuit de overheid in verband met het coronavirus volgen veel mensen het advies op om zo veel mogelijk thuis te blijven. Dat is te merken in de supermarkten en andere winkels en op de zaterdagse weekmarkt in Helmond is het helaas niet anders.

Door de gemeente Helmond werd aangekondigd dat de markt gewoon doorgang kon vinden. Wellicht dat de inwoners van Helmond dit niet wisten. Ik ben vanmorgen een paar uur wezen slenteren over de markt en zag misschien niet meer dan een 50-tal mensen. Op het Ameideplein waar de groente- en vismarkt staat leek het wel vakantieperiode. De viskramen hadden geen kopers en de groentehandelaren evenmin. Verder lopend naar de Marktstraat en de Veestraat was het ook al een rustige bedoening.

In de middag waren er al meer bezoekers op de markt en in het centrum. Bij navraag aan de bezoekers bleek dat zij bewust de winkels mijden en hun groente en fruit op de markt inkochten. Door het gericht inkopen van bepaalde soorten groenten en fruit, waren sommige kramen ook alweer snel uitverkocht. Mede dankzij het zonnetje maakten velen alsnog een wandeling langs de marktkramen.

Elzas Passage en parkeergarage gesloten op zondag 15 maart

Bij de ingang van de Elzas Passage staat een bord waarop wordt vermeld dat deze op zondag 15 maart gesloten is in verband met het coronavirus. Dat geldt ook voor de parkeergarage. Ook andere winkels plaatsten een bord, om aan te kondigen dat zij gesloten zijn i.v.m. het coronavirus. De terrasjes waren niet zo druk bezet, dat was wel tegen de gewoonte op zaterdag in. Nu zochten enkele bezoekers wel het terras op, maar bleven op afstand van andere bezoekers. In de Elzas Passage waren daarentegen de terrassen wel drukbezocht.  Op dit moment zien de ondernemers van de Helmondse weekmarkt hun omzet teruglopen en vrezen enkelen toch, de komende weken er geld op te moeten toeleggen…

Hopelijk gaat de rust rondom het coronavirus binnenkort snel terugkeren. Het is nog niet bekend of de markt volgende week doorgang gaat vinden. Hou vooral de site Ditisonzewijk en de Facebookpagina’s in de gaten, wij volgen het nieuws op de voet en melden het direct!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tevens foto’s Jason Gerritsen

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.