Wie van films over de Middeleeuwen houdt, zoals Game of Thrones, Vikings of andere stoere ridderverhalen, konden hun hart ophalen in de Kasteeltuin. Daar werd op zaterdag 31 augustus een workshop gegeven over zwaardvechten. De organisatie lag in handen van Fast4U, die  meer van deze workshops geeft.  De organisatie komt uit Helmond en heeft een interessante website die beslist de moeite waard is om eens te bezoeken.

De workshop zwaardvechten die gegeven werd was dubbel zo aantrekkelijk omdat de organisatie een beroemde acteur had weten te vragen om deze workshop te geven. Het was 1 van de acteurs van de film Game of Thrones, maar hij heeft ook gespeeld in de films Vikings. Een beroemdheid dus. Zijn naam is al echt een tongbreker. Hij heet Mishael Lopes Cardozo, maar komt uit Nederland. En hij is zeker indrukwekkend te noemen. Buiten zijn kale hoofd heeft hij een imposante baard die eindigt in twee punten. Behoorlijk gespierd en zoals gewoonlijk natuurlijk snel in zijn bewegingen.

Voor de workshop hadden ongeveer twintig mensen aangemeld. Zij wilden wel meer weten over het zwaardvechten maar ook leren hoe je zo’n wapen moest en kon gebruiken. De introductie was wel pittig. Er werden enkele naamwoorden gebruikt over de houdingen van het zwaard en de techniek. Maar na ongeveer drie kwartier kon iedereen wel iets doen met een zwaard en onder streng toezicht van Mishael ging iedereen aan de slag. Hier en daar verbeterde hij de houding, de slag met het zwaard of deed hij het voor op de juiste manier. Uiteraard waren de zwaarden niet echt scherp. Alleen Mishael had een ijzeren zwaard bij zich, waarmee hij de houdingen voor deed.

Al met al was het een indrukwekkende workshop die na ongeveer twee uur ten einde liep. Maar dat het boeiend was, dat wel….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *