Een Beweegtuindag voor iedereen: op zaterdag 29 februari werd er een spectaculaire en sportieve activiteit georganiseerd door de speeltuinen Leonardus en Helmond West. Omdat zij allebei een beweegtuin hebben waar iedereen kan bewegen onder leiding van de Jibb+ buurtcoaches, kon men vandaag kennis maken met wat er zoal in de beweegtuin te beleven is. Er was een programma samengesteld die in beide speeltuinen tegelijk plaatsvonden.

Het team van ditisonzewijk.nl had een onderlinge verbinding gemaakt zodat er in de ene  speeltuin gekeken kon worden wat er in de andere gebeurde en andersom. Het programma van de Beweegtuindag was nagenoeg hetzelfde.  Er volgden eerst een paar lessen in de beweegtuinen, daarna een gezellig spellen-uurtje. Dan volgde er een uitgebreide lunch. Na het genieten van de lunch begaf men zich weer naar de beweegtuin.

Bij Helmond West hadden er enkele dames er zo’n zin in dat zij spontaan tijdens de beweegoefeningen begonnen te dansen tot groot vermaak van de Jibb+coach Flo.  Daarna volgde er een gezellig bingo-uurtje met als afsluiting even sjoelen tot het avondeten. Het bingo-uurtje vond plaats in beide speeltuinen te gelijk.

In de Leonardus speeltuin werden de nummers afgeroepen en via de gsm bekend gemaakt in Helmond West. De buurtcoaches van Jibb+ waren ook aanwezig. Gerard Feijen had de leiding in de Leonardus terwijl Flo de Haas de scepter zwaaide in Helmond West.

Aan bezoekers was er geen gebrek: in de Leonardus zaten er ruim veertig bezoekers en in Helmond West waren er meer dan vijfendertig gasten aanwezig., die allen in een gezellige, sportieve sfeer deelnamen aan de gezamenlijke Beweegtuindag.

Sportief samen bezig zijn en tevens een dagje uit….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *