Duurzaam woningverbeterplan tegen aantrekkelijk tarief

Speciaal voor particuliere woningeigenaren is vanuit de gemeenten in de regio een energieadvies tegen gereduceerd tarief beschikbaar. Waarom? Een zuinige woning is natuurlijk beter voor het klimaat, maar vaak ook voor het wooncomfort én de energierekening.

Wat houdt het woningverbeterplan in?

Voor €75,- neemt een energieadviseur een huis onder de loep en ontvangt de woningeigenaar een uitgebreid woningverbeterplan. Rekening houdend met de bespaardoelen en woonwensen van de huiseigenaar wordt gekeken naar de mogelijke bespaarkansen. Het woningverbeterplan bestaat uit een overzicht van concrete maatrege­len, de bijbehorende investeringen, eventuele subsidies en terugverdientijd. Indien gewenst worden daarbij ook mogelijke (lokale) leveranciers aangedragen.

Aanmelding voor het Woonverbeterplan loopt via het Regionaal Energieloket Zuidoost- Brabant. Voor Helmond is het Energiehuis Helmond de plaatselijke invulling van dit loket.

Hoe werkt het?

  • Meer informatie vindt u op de website van Energieloket Zuidoost-Brabant / Helmond
  • Via deze website kunt u een aanvraagformulier indienen.
  • De uitvoerende partij, Susteen, neemt contact op met de bewoner.
  • De eigenaar die het advies aanvraagt betaalt een bedrag van €75,-
  • Een gespecialiseerd adviseur van Susteen komt bij de bewoner langs om het huis, de bespaardoelen en de woonwensen in kaart te brengen.
  • De bewoner krijgt een woningverbeterplan, met hierin concrete bespaarmogelijkheden en maatregelen opgenomen.

Over Susteen en het regionaal Energieloket

Speciaal voor particuliere woningeigenaren is vanuit de gemeenten in de regio een energieadvies voor particuliere woningeigenaren tegen gereduceerd tarief beschikbaar. Waarom? Een zuinige woning is natuurlijk beter voor het klimaat, maar vaak ook voor het wooncomfort én de energierekening.

Energiehuis Helmond speelt de informatie van het Energieloket graag aan u door. Voor vragen over dit initiatief, kunt u langskomen bij Energiehuis Helmond (zie openingstijden) of telefonisch contact opnemen met het Energieloket Zuidoost Brabant via 085-0410041.

De gemeenten in de regio Zuidoost Brabant hebben twee partners die ondersteunen bij de uitvoering van het woningverbeterplan: Susteen en het regionaal Energieloket Zuidoost-Brabant.  Het energieadvies kan via de website van het Energieloket worden aangevraagd. Susteen is de partij die het advies voor u verzorgt.

Energiehuis Helmond speelt de informatie van het Energieloket graag aan u door. Voor vragen over dit initiatief, kunt u langskomen bij Energiehuis Helmond (zie openingstijden) of telefonisch contact opnemen met het Energieloket Zuidoost Brabant via 085-0410041.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Energiehuis Helmond

Doelstelling van de Stichting Energiehuis is om u te helpen bij de verwezenlijking daarvan. Ervaring leert, dat er heel veel behoefte is aan hulp, omdat het best over ingewikkelde materie gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *