Actie Denk aan Max trok weer veel belangstelling op donderdag 5 maart, tijdens de landelijke dag van de snelheid. Het is een initiatief van de VVN, de gemeente Helmond, de wijkorganisaties en bewoners en de provincie om de snelheidsduivels op de wegen te waarschuwen en te adviseren niet te hard te rijden.

Het was de derde editie in Helmond bij het kruispunt van WZC De Rivierenhof en er deden buiten de organisaties ook enkele bewoners van de Rivierenhof mee. Zij reden met scootmobiel en rollator enkele keren over het zebrapad. De auto’s en motoren die aan kwamen rijden en het kruispunt naderden waren bij het begin van de weg al met een laser gun gemeten voor hun snelheid. Bij het kruispunt werden zij aangesproken door de mensen van de organisaties . Het feit dat er ook een agent bij stond maakten de chauffeurs al voorzichtig. Degene die te hard reden kregen een waarschuwing  en degene die precies de juiste snelheid hadden kregen een Max sleutelhanger voor aan de achteruitkijkspiegel. Deze herinnert hen eraan dat zij moeten matigen met de snelheid in de bebouwde kom. Er werd in het middaguur gecontroleerd en er waren er maar enkelen die zich verkeken op hun snelheid.

Tevens werden er ook borden geplaatst bij de wegen met de tekst: “Bedankt dat je langzaam rijdt“. De actie Denk aan Max heeft geholpen. Tenminste, vandaag tijdens de actie werd er langzaam gereden, maar of dat elke dag zo zal gaan?

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Brouwhuis –  Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.