Tijdens workshops in de bibliotheek was er op zaterdag de 16e februari voor de jeugd en andere geïnteresseerden de kans om kennis te maken met enkele jonge succesvolle schrijfsters en hun werk. Er konden ook vragen gesteld worden over hun werk en hoe die zijn ontstaan. Enkele belangrijke aspecten van de workshops waren: hoe schrijf je een boek? Hoe begin je er mee? Schrijf je het in de ik-vorm of niet?

Het was redelijk druk. Er waren beneden in de aula en boven op de eerste verdieping tegelijk een schrijfster bezig en aanwezig zodat iedereen de nodige aandacht kreeg. Dat de jeugd steeds meer interesse kreeg in het schrijven bleek uit de vele vragen over het schrijven. De schrijfsters wisten de aanwezige dames behoorlijk te boeien met hun raad en tips, er was zelfs 1 jongen aanwezig die wel geïnteresseerd was om een boek te schrijven.

Toen elke schrijfster haar verhaal had verteld werden de deelnemers nog uitgenodigd om mee te gaan naar boekhandel de Ganzenveer waar iedereen mee kon doen aan een boekenquiz en verrast werden met een goodiebag. Het blijkt dat er gelukkig steeds meer gelezen word en wie weet hoeveel nieuwe schrijftalenten er binnenkort te gast zijn in de bibliotheek.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *