Rianne Letschert is maandagavond verkozen als 25e Helmonder van het jaar. Maandagavond 6 januari werd dit bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Helmond op het Speelhuisplein.

Het een enorme drukte op het plein bij het Speelhuis dat feestelijk was ingericht. Er was een grote tent opgesteld en er  dreunde muziek uit de boxen. De aanwezigen werden  begroet door de Winterkoning, zijn IJsprinses en de Sneeuwpop.

Een lange rij mensen stond bij de ingang van het tentencomplex en dit was op zich niet zo vreemd. Genodigden, veelal bekende Helmonders  uit het verenigingsleven, en vele andere Helmonders sloten aaneen om binnen te komen voor de jaarlijkse receptie van de gemeente  Helmond. Velen wisselden hun nieuwjaarswensen uit en natuurlijk kwamen zij ook voor de bekendmaking van de Helmonder van het jaar. Dit jaar was een toegangskaartje niet nodig: iedereen was welkom.

Helmonder van het jaar

Er waren drie genomineerden:

  • Hajar Yagkoubi, die namens Nederland als jongerenvertegenwoordigster mocht spreken op het congres van de Verenigde Naties in New York
  • Rianne Letschert, Topvrouw 2019, zij is momenteel de rector magnificus van de universiteit van Maastricht
  • Jermaine de Rozario, zijn carrière wisselde van vuilnisman tot sterrenchef. Zijn toprestaurant ontving in 2018 een Michelinster.

Na een welkomstwoord van diverse sprekers sprak burgemeester mevrouw Blanksma duidelijk haar toekomstplannen en wensen uit voor 2020. Haar toespraak werd met een luid applaus beloond door de aanwezigen.

Daarna werd de nieuwe Helmonder van het Jaar bekendgemaakt. De publieksprijs ging naar Hajar Yagkoubi. De juryprijs ging naar Rianne Letschert, die een mooi beeld ontving en net als de andere twee genomineerden ook een geldprijs in ontvangst mocht nemen.

Tot slot werd Niels Vink nog even naar voren geroepen door mevrouw Blanksma. Hij kreeg de aanmoedigingsprijs, ook vanwege zijn deelname aan de Olympische spelen in Tokio. Als afsluiting werd er nog wat na gebabbeld en kon men nog genieten van oliebollen, erwtensoep en chocolademelk.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *