PvdA: ‘Wat heeft Helmond over voor lokale omroep?’

“Een echt kwalitatief hoogstaande, onafhankelijke lokale omroep kost geld. Hebben we er dat in Helmond voor over”, vraagt Nathalie Peijs van PvdA Helmond aan burgemeester en wethouders.

“Los van wie de uitvoering van het lokale nieuws op zich neemt, is het college bereid een deel van het eigen PR-budget hiervoor af te staan”, is de schriftelijke vraag die het Helmondse raadslid stelt aan B. en W.

Minister Slob

Volgens Minister Slob zijn lokale omroepen van groot belang voor het functioneren van de lokale democratie, omdat zij mensen informeren over wat er in hun straten, wijken en steden gebeurt. En ze hebben een belangrijke controlerende functie.

‘Het is belangrijk dat er journalisten zijn die lokaal beleid controleren en problemen aan de kaak stellen. Kwesties die wellicht over het hoofd worden gezien door regionale of landelijke media, maar die er wel degelijk toe doen voor eigen inwoners,’ schrijft Peijs.

Samenwerking

Met bovenstaande in gedachten stemde PvdA Helmond in 2019 in met het voorstel om Omroep Helmond en het platform Ditisonzewijk. Helmond samen te laten werken aan een gezamenlijk aanbod. Dat aanbod zou primair op internet te vinden zijn, met een beperkt aanbod via de kabel. Peijs: “Na het recente opstappen van het bestuur van Omroep Helmond, vragen wij ons af of wij in Helmond op deze manier wel een volwaardige en kwalitatief voldoende lokale omroep kunnen behouden.”

Kosten communicatie

Daarom wil ze van B. en W. weten of zij ook het belang inzien van een lokale omroep. Ook vraagt ze naar de kosten, op jaarbasis van de gemeentelijke bestuurs- en communicatieadviseurs. Die zorgen voor algemene communicatie op social media, via eigen en andere kanalen. “Ziet het college mogelijkheden een deel van dit budget te heroverwegen en te investeren in onafhankelijke lokale media”, is de vraag van PvdA-raadslid Nathalie Peijs.

Het schriftelijke antwoord van burgemeester en wethouders wordt later op de website www.helmond.nl gepubliceerd.

Foto: Nathalie Peijs (PvdA Helmond)


Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond