Polaris vrouwen wachten op eerste overwinning

In het afgelopen weekend speelden de Polaris volleybalvrouwen zowel voor de competitie als voor de beker, helaas zoals vaker met complimenten van de tegenstander, maar zonder het gehoopte resultaat.  De mannen hadden een pittige uitwedstrijd in Tilburg, en keerden met slechts 1 winstpunt huiswaarts.

In de competitiewedstrijd tegen middenmoter Olympia uit Panningen begonnen de vrouwen van  Polaris te gespannen en werden er veel aanvallende fouten en service fouten gemaakt.
Na de verloren 1e set (18-25) werd de opstelling door coach Ellen van Bree gewijzigd, en dit pakte goed uit. Een 12-7 voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon, en ook een tweetal setpunten werden niet verzilverd. Olympia sloeg op het juiste moment wel toe, en wist de set nipt met 26-28 te winnen. Extra zuur in deze set was het uitvallen van hoofdaanvalster Isa Swinkels met een blessure.

Wie zou denken dat het team daar een flinke deuk van opgelopen had het echter mis.

In set 3 liet de thuisploeg eindelijk zien waar het toe in staat is, en werd Olympia op alle vlakken overklast.

De set werd uiteindelijk dan ook met maar liefst 25-12 gewonnen. De jonge ploeg liet hierna echter de touwtjes te veel vieren, en liet Olympia weer in de wedstrijd komen, en het leidde uiteindelijk tot 22-25 setverlies, en een 1-3 nederlaag. Polaris laat wel degelijk op diverse fronten groei zien maar kan op de beslissende momenten nog geen vuist maken  die nodig is om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Bekerwedstrijden:

Polaris presteerde in de 1e set prima tegen het hoger spelende ADC. Met een prima spelende Janneke de Vries die met haar service het de ADC verdediging heel moeilijk wist te maken, ging het tot 22-22 gelijk op, echter bij de big points ging het mis en trokken de dames uit Urmond met 22-25 de set binnen. In de 2e set werden er te veel fouten gemaakt en volgde een terechte 18-25 nederlaag.

Tegen Flamingo’s 2 uit Gennep ging het erom, er gingen namelijk 2 van de 3 ploegen door.
Polaris kwam helaas niet goed uit startblokken en werd er helemaal uitgeserveerd, met 16-25 verlies tot gevolg.
Toch herpakte Polaris zich en wist het de tweede set winnend af te sluiten, maar op het totaal aantal winst- en verliespunten heeft Polaris helaas de volgende ronde voor de beker niet weten te bereiken.

Mannen

De Polaris mannen raakten in Tilburg hun ongeslagen status kwijt. Na een goed begin, waarin aanvallend met lef werd gespeeld, werd een 1-0 voorsprong genomen (25-20) en aanvallers Cas Heezemans, Mees Sengers en Steff de Vries scoorden er lustig op los. Ook in de tweede set ging het gelijk op tot 18-18. Daarna kwam Gepidae in een flow terecht die tot en met de vierde set duurde. Verdedigend, blokkerend en aanvallend deden de Tilburgse studenten er een schepje bovenop, en gaf het de ploeg van Hans van Steenis geen enkele kans meer om in de wedstrijd te komen. In de laatste set kwam Polaris nog knap terug van een 20-10 achterstand, maar op 24-24 werd een servicefout en een kill block de Helmonders te machtig. Setstanden 25-20, 25-22 en 26-24.  Trainer/coach van Steenis: “wij moesten met werkvolleybal 3 of 4 keer aanvallen om te kunnen scoren, dit ging Gepidae vanaf het eind tweede set een stuk makkelijker af. Daar waar we in de afgelopen wedstrijden het tij nog konden keren, was Gepidae nu gewoonweg een maatje te groot”.

Volgende week volgt voor de mannen een lastige uitwedstrijd tegen koploper Hovoc in Horst om 19.30 uur.

De vrouwen spelen om 16.15 uur ook een uitwedstrijd, tegen de reserves van Saturnus H/C in Uden.

IMG_4058                            2 nov 2019

Janneke de Vries blokkade tegen ADC         Fieke Vlamings blokt onder toeziend oog van Danielle Nooijen

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *