Polaris mannen buigen maar barsten niet

De mannen van Polaris wonnen de thuiswedstrijd tegen TFC Terraveen weliswaar met 3-2, maar het was kantje boord. De ziekenboeg was weer aardig gevuld: Jelle Jurrius met een enkelblessure was bekend, daar kwam Job van den Hurk bij met een polsblessure. Tom Klaversma was wel weer inzetbaar.

Polaris startte fel, Mees Sengers serveerde van 15-9 naar 21-9 en de setwinst was binnen: 25-13.  In de tweede set waren de rollen omgedraaid. TFC maakte indruk met sterke buitenaanvallers en door een hoge blokkade kwamen de Helmonders in de problemen: 19-25. In de derde set ging het gelijk op tot 19-19. Toen viel Mees Sengers met een blessure uit. Een directe vervanger voor hem is er niet dus moesten de Helmonders direct een aantal functiewijzigingen doorvoeren. Daar profiteerde TFC direct van: 20-24. De Helmonders kwamen nog 1 keer terug tot 24-24. Polaris verzuimde echter door te drukken en setverlies was een feit: 24-26 en een 1-2 achterstand. Tussen de 3e en 4e set konden de Helmonders een nieuwe opstelling maken, met Tom Klaversma op midden en Steff de Vries op passer/loper positie. Mede door de scorende en blokkerende acties van Klaversma en een uitstekend scorende Mike Bijsterveld putten de Helmonders moed: Polaris liep eenvoudig naar 17-8 en 21-13 en haalde de setwinst met 25-15 binnen. In de vijfde en beslissende set werd dit niveau vastgehouden, en een 15-8 setwinst behaalden een lastige 3-2 overwinning. ‘Het is lastig om deze prestatie te beoordelen’, aldus trainer coach Hans van Steenis. ‘Set twee was van bedenkelijk niveau, we verliezen op een cruciaal moment in de derde set een belangrijke speler, maar krijgen dan wel een kans op setwinst. Om na een 1-2 achterstand dan toch met 3-2 winnen tegen een goede ploeg, ja dan kan ik misschien toch tevreden zijn.’
Polaris speelt zaterdag in Berlicum om 16.00 uur tegen Hands Up 2, een laagvlieger op de ranglijst maar altijd een gevaarlijke ploeg om tegen te spelen.

IMG_4121 IMG_4122 IMG_4124

De jonge Polaris vrouwenploeg begon zonder de geblesseerde Janne van den Berg, en met een licht geblesseerde Suzy Naus’. Polaris toonde iets te veel ontzag bij aanvang van de wedstrijd in en tegen koploper Jokers uit Maastricht.

Na 18-12 in het voordeel van de thuisploeg kwam Polaris via een mooie service-serie van Josje Cuppen nog terug 18-16, maar de thuisploeg kon via uitstekend spel over midden redelijk eenvoudig de eerste set binnentrekken met 25-22. In set twee en drie vocht Polaris voor wat het waard was, maar Jokers had in vele rally’s het laatste woord: 25-18 en 25-17. Echter Polaris gaf niet op en dat siert de ploeg, het liep niet echt maar toch bleef het vechten voor die ene set, en dat lukte uiteindelijk ook nog; serverend liep het een stuk beter en lukte het de Helmondsen om de thuisploeg het eerste setverlies thuis te bezorgen door in een spannende eindfase met 25-27 te zegevieren.
Trainer coach Ellen van Bree : ‘zaterdag wacht de laatste, én een hele belangrijke thuiswedstrijd tegen VC Hero. Hiermee sluiten we de eerste helft van de competitie af, met hopelijk een overwinning, en een flinke afstand tot de degradatieplaatsen. We kunnen trots zijn op de progressie, en ik zie dat we aan het wennen zijn aan het promotieklasse niveau met meiden die tot vorig jaar nog in de jeugd speelden’.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *