De lokale Omroep Helmond (OH) en het digitale platform Ditisonzewijk.nl (DIOW) hebben onlangs een nieuwe stap gezet op weg naar samenwerking. Met het stoppen van de bestuursleden van Omroep Helmond, is een volgende fase ingegaan.

Twee bestuursleden van Ditisonzewijk hebben inmiddels de taken overgenomen van de leden die gestopt zijn. Er wordt ondertussen gezocht naar versterking van het bestuur.

Alle vrijwilligers van zowel Omroep Helmond als van Ditisonzewijk zijn op de hoogte gesteld. In het Lev-gebouw waar DIOW zetelt, is inmiddels op de vijfde verdieping extra ruimte ingericht, zodat ook medewerkers van de omroep daar kunnen werken. De bedoeling is dat op korte termijn alles onder één dak komt. Alleen de radiostudio is nu nog in de Cacaofabriek.

OH en DIOW hadden samen een hoge ambitie. Maar, die ambitie kreeg onvoldoende draagvlak binnen het gemeentebestuur. DIOW wil uiteindelijk wel met een aangepast plan verder gaan om Omroep Helmond met radio en tv en Ditisonzewijk met internet en social media, bij elkaar te brengen.

Subsidie

De gemeente Helmond heeft vorig jaar een bedrag beschikbaar gesteld aan het samenwerkingsverband, om daarmee uiteindelijk tot een fusie te komen. Voor wat de toekomst betreft, neemt DIOW genoegen met de subsidie die de gemeente voor ogen heeft.

Positief

Volgens huidig voorzitter Jasper Ragetlie is het wel mogelijk om te bouwen aan een nieuwe gezamenlijke omroep voor Helmond. Volgens hem kan dat, met een versterkte professionele kern en begeleiding van de vrijwilligers. Hij is de voormalige bestuursleden van de omroep dankbaar voor hun inzet en kijkt positief naar de toekomst.

In bijgaande opname van Omroep Helmond legt de voorzitter uit waarom hij optimistisch is:

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond