Op zondagmorgen 8 maart is het volgende project, in het jubileumjaar 2020 van Lucas Gassel, geopend. Door de werkgroep vrijwilligers van de Heemkundekring Helmont, werd een historische wandelroute gemaakt door het Helmondse centrum. Er worden hierbij plekken bezocht die verband houden met het leven van Lucas Gassel.

Het grote gezelschap dat aan de eerste wandeling wilde deelnemen, kwam bij de Bibliotheek bijeen. Om 11.00 uur werd door de voorzitter van de Heemkundekring Helmont, Ton Janssens, het openingswoord gesproken en enige uitleg gegeven omtrent het hele wandelfestijn.

Ook burgemeester Elly Blanksma was aanwezig. Zij sprak de aanwezigen toe en zij gaf het “startschot“ voor de mooie stadswandeling.

Vanwege de grote opkomst, moesten er enkele kleinere groepen worden gemaakt, om de zaak overzichtelijker te houden. Tijdens de wandeling komt men markante plekken en etalages tegen, met mooie taferelen uit de tijd van Lucas Gassel.

In grote lijnen gaat de wandeltocht langs de Watermolenwal, de Markt, Ketsegangske, Noord Koninginnewal, Het Hool, Markt 12 + 14, Ameidestraat 24,Lambertushof, Markt 7 IL Borgo, Kamstraat, Kegelbaan, Smalle Haven, Kasteelplein 1.

De reacties van de deelnemers waren uitermate positief en ze complimenteerden de werkgroep vrijwilligers van de Heemkunde Helmont, met bereikte resultaat.

Tekst en foto’s: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Ditisonzewijk.nl. In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Tevens de vaste fotograaf van Heemkundekring Helmont