Twee dagen (30 en 31 januari) lang werd er weer flink geprotesteerd door de leerkrachten van de scholen. In Helmond waren er negentien scholen dicht vanwege de staking. In de wijken was er wel een school en soms meerderen die dicht waren. Ook in Brouwhuis werd er gestaakt. En wel op verschillende manieren. De Montessorischool ging bijvoorbeeld naar Den Haag; de Vlier bleef in de wijk en ging demonstreren door de straten. Op donderdag werden er door de leerlingen en leerkrachten ’s middags eerst shirtjes en spandoeken gemaakt om vervolgens te gaan wandelen door de wijk. Ruim 320 leerlingen deden daar aan mee en gewapend met toeters, ratels, fluitjes en pannen met lepels struinden de kinderen door de straten. Het begon bij de school en zij liepen via het wijkpark langs de scouting richting de Nierslaan weer over het fietspad naar school. Het was een tumult dat iedereen die binnen zaten verbaasd naar buiten lokten om te zien wat er aan de hand was. Het was een enorme lange sliert mensen en kinderen in de kleuren wit en oranje die wel op moesten vallen. Maar: missie geslaagd.

Vrijdagmiddag werd er verzameld op het Speelhuisplein voor de protestactie en demonstratie. Opmerkelijk bij deze demonstratie was dat het allemaal volwassenen waren. Directiemensen, leerkrachten en ouders die in het onderwijs zaten. Op het Speelhuisplein was het verzamelen en daarna volgde een korte wandeling via de Steenweg over de Veestraatbrug, Veestraat en zo de Markt op naar de kiosk waar een geluidsinstallatie stond. Daar aangekomen nam bestuurslid van obs Helmond, Hans Fuchs het woord. Duidelijk ontroerd heette hij iedereen welkom, maakte een praatje over de reden van de demonstratie en benoemde een moeder van een leerling die een brief had gestuurd die zo rechtvaardig en emotioneel was en vroeg of zij die voor wilde lezen. Dat wilde zij en werd werd een beetje emotioneel. Maar het applaus dat zij daarvoor kreeg was lang en oorverdovend. Daarna liep Hans Fuchs nog even door de menigte en stelde hier en daar nog wat vragen en meningen van de aanwezige leerkrachten en directieleden. Als afsluiting kwam er nog een charmante lerares een lied zingen waarvan de mensen met het refrein meezongen. Vooral omdat de naam van minister Arie Slob er regelmatig in voor kwam. Maar toen bedankte Hans Fuchs de mensen voor de aanwezigheid en medewerking en wenste hij iedereen een prettig weekend…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *