Lezing “Voorjaar in de Maasduinen” samen met het KNNV 9 april

Op 9 april houdt Patrick Palmen een lezing over de Maasduinen.

Nationaal Park de Maasduinen is een uniek langgerekt natuurgebied in Noord-Limburg, het strekt zich uit van pakweg Heijen in het noorden tot aan Venlo in het zuiden. Het gebied is uniek doordat hier de langste rivierduinengordel van Nederland zich er bevindt. Naast de bekende paraboolduinen wordt het landschapsbeeld bepaald door gemengd bos, hei, vennen en de Maas.

Patrick kent het gebied al vanaf zijn jeugd, al in de jaren ’80 en ’90 werd de Hamert en omgeving elk vrij uur bezocht met de fiets om naar vogels te kijken. En ook nu is hij er zo goed als elk weekend te vinden; het kijken is echter aangevuld met intensief fotograferen. Niet alleen vogels (hoofdmoot), maar ook zoogdieren, amfibieën, reptielen, vlinders en libellen worden gefotografeerd. Daarbij is de intensieve samenwerking met stichting het Limburgs Landschap (een van de belangrijkste beheerders) prettig.

In de lezing komen dan ook vele soorten voorbij, gefotografeerd vanuit diverse schuiltentjes of juist niet. De beelden zijn toegespitst op het voorjaar wat begin april al in volle gang is, maar waar ook nog veel staat te gebeuren.

De lezing wordt gehouden in IVNtrefpunt de Koekoek in Speeltuin Helmond West, Arbergstraat 85, 5707TK in Helmond.

De aanvang is 20.00 u. en de toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage mag.

Info: Setty Vos, tel. 0492-545649 od setty_vos@hotmail.com

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *