Koninklijke Onderscheiding voor Hans Seijkens

Voor zijn jarenlange betrokken en zeer intensieve inzet voor het opleiden en examineren van jeugdige blazers en slagwerkers is de heer Hans Seijkens op 5 januari 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Elly Blanksma bij het Nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia uit Helmond.

Sinds 1958 maakt de heer Seijkens deel uit van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia uit Helmond. Hij zette zich met name in voor de opleidingen van de jeugd door deze te professionaliseren en onder te brengen bij een muziekschool. Ook ontwikkelde hij een persoonlijk ontwikkelingsprogramma om de jeugd te kunnen volgen in hun verbeteringen wat uiteindelijk tot hun diploma leidde. Op kleding- en uniformgebied introduceerde hij een nieuw uniform voor de orkesten en het straatcorps. Een perfect verzorgde uitstraling van het Koninklijke Corps stond altijd hoog in het vaandel.

Binnen de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) bekleedde de heer Seijkens sinds 1999 als bestuurslid de portefeuille “Opleidingen en Examens”. De BBM is de koepel waaronder 400 Brabantse muziekverenigingen zijn aangesloten, met in totaal zo’n 25.000 muzikanten. Deze Brabantse Bond van Muziekverenigingen is eveneens aangesloten bij de landelijke Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie (KNMO). De heer Seijkens droeg via de BBM op landelijk niveau bij aan het opleiden en examineren van jeugdige blazers en slagwerkers. Via de BBM zette hij zich van 2005 tot 2017 in als examensecretaris voor de Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie KNMO.

Om gezondheidsredenen heeft de heer Seijkens afgelopen 12 december 2019, in Breda, afscheid genomen van zijn zeer drukke werkzaamheden bij de BBM en KNMO. Hij werd benoemd tot Lid van Verdienste, ”ere lid”, van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen, vanwege 20 jaar tomeloze inzet voor de jeugd in Noord-Brabant.


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *