Houts Gemengd Koor neemt afscheid van dirigent

Afscheid Marjan Vree-Quist, dirigente Houts Gemengd Koor.
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Houts Gemengd Koor op dinsdag 7 januari 2020 in wijkhuis De Geseldonk, hebben de koorleden afscheid genomen van haar dirigente Marjan Vree.
Na een proefrepetitie op 24 mei 2016 neemt Marjan op 14 juni 2016 het dirigentschap van Bart Meijs over.
Begin december 2018 laat zij ons weten in het ziekenhuis te zijn beland. De ziekte is ernstiger dan gedacht en Marjan zal lange tijd afwezig zijn.
Een jaar later, december 2019, Marjan werkt aan een herstel, maar moet helaas het besluit nemen te moeten stoppen met het begeleiden van het Houts Gemengd Koor.
Na ruim 2 ½ jaar neemt het koor afscheid van een dirigent waarop het trots kan zijn. Haar muzikaliteit, haar deskundigheid rond stemvorming van de ouder wordende stem en haar grote betrokkenheid bij het hele koorgebeuren zullen we node missen.
Met een muzikaal intermezzo tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst nemen de koorleden, begeleiders Ad Brouwers en Theo Franx, huidige dirigent Jacques Lemmens en bestuur afscheid van een zeer betrokken dirigente.
Voorzitter Nico Vaessen spreekt namens het koor een oprecht dankjewel uit voor alle verdiensten en voor alles wat Marjan voor het koor betekend heeft.
In Jacques Lemmens heeft het bestuur een goede opvolger van Marjan gevonden.

foto: Gerrit Jacobs

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *